j_a_c napisał(a):tak śmiga jak jest dysza rozprężna bez termostatu i sprężarka ze stała geometria,wtedy trzeba sie trochę dokładniej przyrzec,ale wszystko do zrobienia ,choć wymaga sporo więcej czasu i umiejętności jak w przypadku z wagąOczywiście że najlepiej i najłatwiej na wagę. Jak wcześniej napisałem nie jest to dokladna ilość gazu i przy jakiejkolwiek niesprawności ukladu może być problem.
Wydaje mi się że kol. awax albo ma małe doświadczenie i robi wszystko książkowo i maszynowo ( znam blacharza samochodowego który gdzieś za grosze nabył starą jakąś maszynę i jest mechanior klim że hej. Gdy padł zawór rozprężny to wysłał klienta do mnie bo nie wiedział co robić a klient zdziwiony że ja zabieram się do klimy bez maszyny tylko z wężami i manometrami ). Albo - co bardziej prawdopodobnie obawia się że będzie miał miej klientów bo będą napuszczać klimy chłodnicy bez maszyn i będzie większa konkurencja.
Do kol. awax- może i zmarł biedaczysko ale ja nie pisałem na OKO tylko na manometry a w prawdziwym i praktycznym chłodnictwie to podstawowe narzędzia regulacji i diagnostyki.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY