Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja w salonie 23 m do 5 tysięcy woj.pomorskie

8 Odpowiedzi, 3735 Wyświetleń

MaciejGS

2020-02-23, 15:29:32
Nowy użytkownik
Witam wszystkich

Wydaje mi się iż im więcej czytam, tym mniej wiem w temacie klimatyzacji, dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc w wyborze. Planuje zakup i montaż klimatyzacji w salonie z aneksem 23 m w mieszkaniu 73 metrowym, nowe budownictwo, okna trzyszybowe, okno balkonowe praktycznie na całą ścianę od strony zachodniej, więc słońce jest przez większą część dnia. Mieszkanie jest na ostatnim piętrze i w upalne dni mocno się nagrzewa. Chciałbym instalację typu split. Czy w takich warunkach celować w 3,5 Kw? Planuje zmieścić się w budżecie do 5 tyś za całość. Zależy mi na cichej i bezawaryjnej pracy a nie na gadżetach. Czy założony budżet wystarczy na zakup czegoś od naszych skośnookich przyjaciół z Japonii? Pierwszy lepszy instalator z internetów zaproponował mi w cenie 5 tyś urządzenie (LG Standard) za 3300 plus około 1200-1500 montaż. Taka klimę można bez problemu znaleźć w necie za 2000 zł. Skąd wynika taka różnica? Rozumiem dać zarobić instalatorowi na urządzeniu 300-400 ale 1300 nie jest już lekkim przegięciem? A może jest tu ktoś z pomorskiego (Słupsk) kto chciał by się podjąć tematu?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa