Dokładnie ma 6,3 kw - tylko chłodzenie , bez elektroniki w skraplaczu (tylko stycznik)
Problem w tym że gdzieś sie zapchał skraplacz bo:
-na zaworze na ssaniu spada ciśnienie poniżej 2bar (R410)
-na zaworze na tłoczeniu spada poniżej 4bar
-na tłoczeniu bezpośrednio za sprężarką rośnie powyżej 30bar (wiem bo presostat tam wstawiłem)
A sprężarka po chwili klekocze jak szalona. - A sprężarka już 3 z rzędu w tym g...nie
Typowej kapilary nie ma w skraplaczu, za to jest coś co wygląda jak zawór kierunkowy, zawór 4-drogowy, i prawdopodobnie dysza która umieszczona na rurce między skraplaczem a zaworkiem na tłoczeniu .
Pomocy
W dokumentacji tej co znalazłem wogóle są inne elementy niż w sztuce o jakiej pisze.
Problem w tym że gdzieś sie zapchał skraplacz bo:
-na zaworze na ssaniu spada ciśnienie poniżej 2bar (R410)
-na zaworze na tłoczeniu spada poniżej 4bar
-na tłoczeniu bezpośrednio za sprężarką rośnie powyżej 30bar (wiem bo presostat tam wstawiłem)
A sprężarka po chwili klekocze jak szalona. - A sprężarka już 3 z rzędu w tym g...nie

Typowej kapilary nie ma w skraplaczu, za to jest coś co wygląda jak zawór kierunkowy, zawór 4-drogowy, i prawdopodobnie dysza która umieszczona na rurce między skraplaczem a zaworkiem na tłoczeniu .
Pomocy
W dokumentacji tej co znalazłem wogóle są inne elementy niż w sztuce o jakiej pisze.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY