Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Kryteria wyboru klimatyzatora - na co zwrócić uwagę?

13 Odpowiedzi, 5859 Wyświetleń

obser

2020-07-03, 07:13:03
Top użytkownik
@DBKlima, ja odpisałem na Twój post o Jaopńczykach. Ucieo, a się rozpisałem. Ja od lat zakładam chińską mało znaną firme. Urządzenia pracują naprawdę rewelacyjnie, 0% awaryjności, super współpraca z Działem Technicznym i Kierownikiem, bo po tylu latach omijam handlowca, bo kierownik był byłym moim handlowcem i tak zostało. Nie chcę firm molochów, gdzie na początku maja reklamowałem urzadzenie, do protokołu musiałem dołaczyć ze 20 załączników, urzadzenie do zwrotu, spakowałem, kurier zabrał i do dziś echo. Miała być FV korekta i jeszcze młyn sprawiedliwości sie kreci. I to jedna z najbardziej znanych marek. Klienci powinni sie kierować jednak zdaniem Instalatora, bo on jest tym ogniwem co wygryza ew. awarie i w jego interesie jest założenie bezproblemowego urządzenia, sam wiesz że nawet pojechanie i zweryfikowanie zastrzeżeń Klienta rozbija grafik. Zależy też w jakim rejonie mieszkasz w zakresie zasobności portfeli. U nas 95% Klientów nie obchodzi marka, a cena. Nawet o markę nie pytają, co najwyżej o długość gwarancji. Nie idziemy na ilość, ale na jakość. Dobry chiński klimatyzator+ prawidłowy staranny montaż i przekonanie kLienta do serwisowania go daje znakomite efekty. Ściagaliśmy ostatnio 5 szt3 letnich Panasoników, założonych przez firmę krzak, tańszą od nas, bo też tam wycenę wtedy robiliśmy. To co zobaczyliśmy to horror. Jeśli firma pilnuje w Chinach reżim technologiczny i kontrolę jakości i my sie zepniemy na perfekcyjny montaż i serwis, to te japończyki w 90% złożone w Chinach może są lepsze finansowo, ale nie idealne. Nie dostajemy koszulek, ubrań roboczych firmowych, ale porzadne urządzenia w niskich cenach.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa