Whisky napisał(a):Co do samochodówki to ja niedawno spotkałem jeszcze osobę która była mega zdziwiona że nie może na odbytym kursie serwisować passataProblem jest taki, że większość na żadne kursy nie chodziła. Kasa przelewem firmie szkoleniowej a świadectwo ukończenia kursu pocztą lub mailem. Większość nawet nie wie, że jakaś ustawa jest. Trudności w zdobyciu czynnika zwalają na unię.no bo auto jak każde inne tak stwierdził i że na pewno
Sam jeżdżę zmieniać olej i filtry do gościa, który również ma maszynę i zajmuje się klimatyzacją. Jak się gdzieś dowiedział o azocie, to wiedząc czym się zajmuję spytał czy by na samym azocie to nie działało.
Także ustawa nie wyeliminowała przypadkowych i niekompetentnych ludzi z branży, ale postawiła im tylko mały płotek do przeskoczenia. Zamiast tego dała całej zgrai darmozjadów możliwość zbicia kasy. Nie piszę tu o UDT, choć oni też na tym zarabiają.
Jedyna pozytywna zmiana jaką zauważyłem, to że ludzie domagają się sprawdzania szczelności, bo ...zgubiony za bramą warsztatu nabijacza czynnik sporo kosztuje.
Natomiast cały szał z R1234, to zupełna katastrofa. Niby nigdzie nie jest napisane, że on ma być użyty, ale...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY