Nie mówię że nie, rozważę i taką opcję, ale nie chciał bym się zobowiązywać z żadną firmą. Pisząc ten post miałem na celu zasięgnąć informację jak to przygotować samemu (na forach motoryzacyjnych gdy ktoś pyta o usterkę w samochodzie dostaje wskazówki co może być nie tak ,a nie radę żeby udać się do mechanika, myślałem że tu będzie podobnie)
A więc jeszcze raz.
Wstawiam plan podglądowy, jak rozwiązaliśmy układ ścian u Nas, myślę że jednostka wewnętrzna będzie umieszczona nad TV
![[Obrazek: 2ea0aa858ff7.jpg]](https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ea0aa858ff7.jpg)
Kuchnia,jadalnia,salon,przedpokój i klatka schodowa to ok 53m2 (2,7m wysokość) z tego co się zorientowałem potrzebna będzie klima ok 7kW.
Mogę liczyć na Waszą wiedzę?
Czy taka moc wystarczy?
Może polecicie jakiś konkretny model?
I krótki opis ile i jakie przewody,rury puścić od urządzenia wew. do urządzenia zew. + czy zasilanie wystarczy w jednej z jednostek czy do oby? (odprowadzenie skroplin,syfon to wiem ,nie problem)
Pozdrawiam.
A więc jeszcze raz.
Wstawiam plan podglądowy, jak rozwiązaliśmy układ ścian u Nas, myślę że jednostka wewnętrzna będzie umieszczona nad TV
Kuchnia,jadalnia,salon,przedpokój i klatka schodowa to ok 53m2 (2,7m wysokość) z tego co się zorientowałem potrzebna będzie klima ok 7kW.
Mogę liczyć na Waszą wiedzę?
Czy taka moc wystarczy?
Może polecicie jakiś konkretny model?
I krótki opis ile i jakie przewody,rury puścić od urządzenia wew. do urządzenia zew. + czy zasilanie wystarczy w jednej z jednostek czy do oby? (odprowadzenie skroplin,syfon to wiem ,nie problem)
Pozdrawiam.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY