MarioO napisał(a):Mylisz sie .Właśnie w tym cały ambaras że 1 osobowej firmie instalatorskiej masz tyle samo papierów do zrobienia co w dużej
No nie żartuj, o jakich "papierach" mówisz? BDO to system 100% online. Firmę prowadzącą montaże interesuje w zasadzie tylko KPO i sprawozdanie roczne. Poza tym zgodnie z prawem odpowiedzialność za utylizację odpadów można w umowie przenieść na inwestora czego nie omieszkam robić. Nawet jeśli nie, to limit do którego odpady nie podlegają rejestracji (typu gruz, metal czy kartony) jest aż nadto dla mojego profilu działalności.
Czy uważasz, że średnia firma mająca np kilka ekip robiących dodatkowo poza klima np wentylację i może jeszcze mająca dystrybucję i wtedy są "wprowadzającymi do obiegu" mają tyle samo roboty w systemie co 1 samozatrudniony? Ja nawet nie wiem czy w pierwszym roku działalności będę w ogóle coś oddawał przez BDO.
obser napisał(a):I urzędnik chętniej skontroluje małą działalność, niż ma iść do wielkiej firmyTo jest tylko gdybanie do kogo chodzi urzędnik. Ja nie planuje żadnych stacjonarnych serwisów czy podejmowania się likwidacji starych urządzeń. Montaż i serwisowanie swoich instalacji taki jest priorytet. Z lektury forum takie podejście promowane jest przez wielu.
Mi przy f gazach wystarczyła pomoc firmy w której miałem szkolenie F-gazowe.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY