Istalator musi ślepo wierzyć w to co mu serwuje producent. Innej metody nie ma. Zauważalne różnice są między sprzętem japońskim a chińskim pod względem jakości wykonania. Co do trałości to też trzeba brać pod uwagę niestety okres gwarancji, im dłuższy tym lepiej. Nikt z producentów nie podaje danych odnośnie ilości złożonych reklamacji przez nabywców . Każdy z Instalatorów ma w swojej ofercie kilka marek i sam jakąś statystykę prowadzi . Na ile zamontowanych ile się popsuło i co. Mój rekord to na 3 szt jeden popsuty po miesiącu działania. Niechęc do uwzględnienia gwarancji ze strony dystrybutora przelała czarę goryczy.I już tej marki w ofercie nie mam. Natomiast na 100szt
zamontowanego Panasonica 1szt uległa uszkodzeniu. Oddział w Polsce dostarczyła mi nowe urządzenie na wymianę w przeciągu 1 tyg. Sprawy gwarancyjne i reklamacyjne kierowane są bezpośrednio do Panasonica bez konieczności włączania w to dystrybutora.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2021-03-24, 07:40:51 przez Amfan.)
zamontowanego Panasonica 1szt uległa uszkodzeniu. Oddział w Polsce dostarczyła mi nowe urządzenie na wymianę w przeciągu 1 tyg. Sprawy gwarancyjne i reklamacyjne kierowane są bezpośrednio do Panasonica bez konieczności włączania w to dystrybutora.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY