Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sprzedaż Spilta a numer seryjny

9 Odpowiedzi, 4444 Wyświetleń

irroda

2021-06-03, 16:17:27
Zaawansowany użytkownik
Dopóki my, czyli instalatorzy będziemy pozwalać aby nas robić w bambuko, to tak będzie.
Ja wyznaję prostą zasadę, jeżeli dany dystrybutor/sprzedawca/ producent, pozwala na handel urządzeniami w internecie/allegro z marżą 2-5 % to ja takich urządzeń nie mam w swojej ofercie, a klientom gdy zapytają o daną markę, odradzam twierdząc, że są awaryjne, montuje tylko urządzenia dostarczone przezemnie, oferuję gwarancję na 5 lat na całość.
Jeżeli wszyscy instalatorzy poszliby moją drogą i nie oferowali urządzeń obecnych na allegro, to producenci i dystrybutorzy szybko by się skapneli i temat został by wyprostowany, a sprzedaż na allegro zakończona.

A dopóki będziecie pozwalać, żeby nas robić w bambuko, to tak będzie, a będzie coraz gorzej , bo to my się zachowujemy jak cioty i dystrybutorzy się z nas śmieją , bo wiedzą, że nic nie zrobimy , bo nie jesteśmy w stanie się skrzyknąć.

Więc apeluję do wszystkich obecnych na forum, żeby nie montowali urządzeń producentów, którzy pozwalają na dampingowe ceny w internecie.

Jak my się nie zatroszczymy o nasz rynek, to nikt tego nie zrobi, więc wzywam do szerszego myślenia i bojkotowania marek , które pozwalają na handel w internecie z marżą 2-3 % .

Dziękuję.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa