Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Stukanie/pukanie z jednostki wewnętrznej klimy - Mitsubishi hr25vf

83 Odpowiedzi, 58576 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

bombrowicki

2021-08-03, 13:37:43
Nowy użytkownik
Tytanowy Janusz napisał(a):ta i na koniec powiedzą ten typ tak ma. Są tu panowie ze sporym doświadczeniem miał ktoś takie efekty? Sam jestem ciekaw rozwiązania jako początkujący.
Ciekaw jestem czemu padło na podmianę czynnika?

PS https://www.forum.klimatyzacja.pl/topic/...wnetrznej/
Ktoś sugeruje za mało czynnika.

Ile ten multi ma sumarycznie długości rur? Zweryfikuj to z kartą urządzenia. Jeśli Panowie coś dopełniali to powinni to odnotować na tabliczce urządzenia.

No właśnie o to chodzi, że już nawet w tym wątku sugerowano mi, że to na pewno plastik, ale również, że na pewno nie plastik, więc jak mam to ocenić jako laik? Dla mnie pukanie jest takie plastikowe, ale na jednostce single split założonej w salonie w tym samym czasie (własciwie taka sama wewnętrzna - nieco mocniejsza 35hr Mitsubishi) tego pukania nie ma. Jest na obu podpiętych do multisplita. Przewody są naprawdę krótkie, mówili mi że w normie, bo bardzo blisko jest przebicie do zewnętrznej na balkonie, a obie wewnętrzne są po dwóch stronach tej samej ściany, przez którą jest przejście. Jestem w kropce i własnie chcę uniknąć, żeby mi powiedzieli: tak już ma i musi zostać, radź sobie pan sam. Nie po to płaciłem za teoretycznie sprzęt lepszej marki, żeby mieć takie przypadłości.
Stąd moje pytanie: w którym momencie mam powiedzieć: nie działa prawidłowo, nic co robicie tego nie zmienia; proszę zdjąć ten sprzęt i zwrócić mi pieniądze.
Dzięki za podrzucenie tematu, ale w nim chyba ktoś wrzucił urwany post z odpowiedzią.

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa