Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wybór klimy do grzania 5kW

29 Odpowiedzi, 20829 Wyświetleń

Marysiek

2022-02-21, 14:15:37
Nowy użytkownik
Tytanowy Janusz napisał(a):Jeśli to ma stać na gruncie to lepiej zainteresuj się tym jak to postawić. Wymuruj postument albo zrób coś z  krawężników, dopiero do tego np takie nogi gumowe. Ten model jest pusty w środku, dobrze amortyzuje.
Ciekawe te nóżki, nie miałem z takimi do czynienia.

Mam natręctwa dźwiękowe, nie ma co ukrywać, lubię ciszę, a że dom mam w ytongu PP3 to tym bardziej. Dla nie wtajemniczonych to prawdziwy pierdziobeton przez który przechodzi wszystko. I to również potężne wyzwanie dla instalatorów Smile
Chińczycy są chętni do chwalenia się i odpowiadania na techniczne pytania. Jakieś 10 lat temu kupiłem najtańszy bublowaty router do internetu, który za nic nie działał z moim modemem USB. Napisałem do producenta i za tydzień po dwóch łączeniach zdalnych miałem specjalną wersję firmware do mojego modemu. To nauczyło mnie, że pytać trzeba o wszystko co ciekawe, a szczególnie jak są problemy. Big Grin Pytałem również o akumulator do UPSa, zaznaczając że kupiłem 1 sztukę, dostałem w pełni szczegółową odpowiedź. To mnie zachęciło i się trochę rozkręciłem, działa jak narazie Smile
Dalej temat klimy.

Mitsu HR jest sprzedawany we Francji w Leroy M. Nie wpadłem na to żeby popytać się we Francji, ten język jest barierą Big Grin Dwóch kolejnych znajomych ma od 10 lat Sinclaira ale do chłodzenia tylko, działają bezawaryjnie - bez serwisu, tylko czyszczenie przy okazji wymiany pompek skroplin. Nie napisałem, że Havy jest lepsze tylko że inna półka - chodziło o cenową. Więcej się nie wypytuję, wystarczy Smile
Po perturbacjach cenowych i nie tylko zamówiłem Aux Halo 5,5kW. Nawet jak postawię na ziemi to będzie na tłumikach drgań. Tutaj jako ciekawostkę dodam - wg Chińczyków mam się sugerować przy hałasie wyższymi danymi SPL = moc akustyczna, czyli agregat ma SPL 52dB. Ktoś w PL katalogach chciał przedobrzyć Smile
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa