blaser napisał(a):Przypadkiem kupuje a nie sprzedaje a Ty nie jesteś czasem instalatorem mającym premię od "japończyków" ?dune2 napisał(a):Nie plotę głupot tylko widzę dane producenta i Mitsubishi są głośne bo najmniej mają 19 db a wiele modeli 21 a Daikin dopiero w tych bardzo drogich ma 17 db.
Jak się mylę to podaj źródło gdzie jest napisane że one mają 16-17 dB bo jak nie to wygląda na to że ty bzdurzysz a tekst ze coś jest naj naj producent itd mnie nie rusza mnie interesują fakty i dane bo nie interesuje mnie wydanie kilkunastu tyś na głośną klimę.
Czy Ty przypadkiem Haiera nie sprzedajesz, że go tak lansujesz??? A jaki jest przepływ powietrza przy tych 16dB w Haierze??? Może się okazać tak mały że i tak na najiższym biegu nie będziesz go używać. Mitsubishi, Daikin, Fujitsu tu ufam że te dB są zgodne z tym co w karcie katalogowej, w Haierze mam duże wątliwości a zamontowaliśmy ich sporo(szczególnie agregaty nie są równe - jak się trafi). Masz w Trójmieście importera tych urządzeń, stąd dużo "Janków" to montuje. Biorą to co pod nosem, a tak prawdę mówiąc to styczności z urzadzeniami Premium za wielkiej nie mieli stąd wychwalają te chińskie cuda techniki. Plusem tego całego Flexisa jest atrakcyjny wygląd, a tak poza tym to plastyk fantastik, spasowanie słabe, zdażają się jednostki z małą ilością czynnika chłodniczego no i problemy z płytkami(bez względu na model).
I czytaj ze zrozumieniem bo jak widać nie chciało Ci się.Ja niczego nie lansuje a wybieram klime ale nie przekonuje mnie argument że japończyki super a chniśkie to szrot.
Doczytałęm dalej posta i widze że jednak montujesz no to powiedz mi teraz komu wierzyć ? Instalatorom z trójmiasta i ludziom w necie co piszą że mają Haiera i działa dobrze czy Tobie i innym fanom japończyków ?
Napisze tak.Ceny w trójmiescie są kosmiczne a mój jedyny problem to strach przed głośnością japończyków.
Fuji Keta do multi split ma 21 dB i przy 16 dB jeśli Haier podaje prawdę a może podawać to prawie 4 razy głosniej.
Boję się sytuacji że wydam więcej kasy na japończyka a później będe się wkurzał że spac nie mogę bo niestety lub stety jestem z tych którzy mają bardzo dobry słuch.
Poza tym z tego co czytałęm gwarancję Fuji łatwo stracić jak coś w papierach serwisanta nie będzie się zgadzało a to niesie dodatkowe ryzyko.Daikin odpada przez 3 letnią gwarancję więc najbliżej mi do Mitsubishi bo ma modele z 19 dB i 5 letnią gwarancję.
I w sumie nad tym się zastanawiam czy Haier flexis plus czy Mitsubishi Diamond
Za 2 szt jedn. wew + 1 szt zewn. chcą w trójmieście średnio za Haiera flexis ok 11000-12000 brutto a za Mitsubishi Diamond 13000-14000.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY