Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Uruchomienie klimatyzatora 3,5kw bez próżni. Czy będzie działać?

11 Odpowiedzi, 13807 Wyświetleń

Tytanowy Janusz

2022-05-25, 12:28:49
Zaawansowany użytkownik
Azarah napisał(a):A co to za filozofia odkręcić imbusem 2 zawory?

No taka, że to albo Ty się bawisz w instaltorkę, albo kolega Ci to zlecił objaśniając co masz zrobić, jak zlecił to o czym on myślał? Nie wyobrażam sobie że ktoś zielony robi to sam z własnej incjatywy nawet po haśle odkręć zawory. Opowieści na wyimaginowanego kolegę zna się nie od dziś, ale bez drążenia...

Padnie po roku, dwóch, pięciu, dziesięciu?
Myślę, że nikt, albo niewielu jest w stanie odp. Instalator z wieloletnim doświadczeniem co może powiedzieć jak nigdy takiego babola nie zrobi? Gdzie i kto mu takie informacje przedstawi na wykresie czasu? Poza tym, że to jest szkodliwe dla urządzenia? Na szkoleniach branżowych zadasz trudniejsze pytanie to często usłyszysz wymijające nie wiem..
Temperatura sprężarki może być wyższa a ile to pożyje to chyba trzeba zapytać tego co 30 urządzeń spartolił bez próżni... Dobrze że rurociąg 3m...
Mnie raz jakiś jełop, sąsiad gościa któremu montowałem zapytał czy mu nie dopsiutam czynnika... Wiec go pytam co jak i dlaczego mam mu psiutać... to on mi, że kiedyś sobie sam zainstalował klime pochwalił się, że bez próżni Big Grin tylko coś mu ostatnio słabo chłodzi. Smile Po takiej odpowiedzi już wiedziałem, że ja się tykać tego nie będę Big Grin
Mi montaż bez próżni nie dałby spokoju, moje motto to bardzo dobrze albo wcale.
Kaisajek chińczyk mideowy więc płaczu nie bedzie jak troche krócej pożyje.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa