Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Prośba o wycenę zestawów

18 Odpowiedzi, 12402 Wyświetleń

Franz

2022-06-21, 12:17:04
Nowy użytkownik
DBKlima napisał(a):1 Jak nie widzisz różnicy to kup co chcesz .
2 Jak instalator nie widzi różnicy między Gree a Mitsubishi to niech zmieni branżę
3. Jak nie widzisz różnicy zakupu z montażem to też kupuj jak chcesz ale załamuję już ręce :
Allegro zakup netto + VAT23
Instalator zakup + montaż VAT 8%
Sam policz gdzie masz taniej brutto
4 ... Allegro - Być może dlatego dał ci taką cenę byś poszedł sobie gdzieś indziej bo nie widzi pola do dalszej rozmowy
5 Napisałeś już tyle postów w tym czasie mogłeś znaleźć kilku instalatorów
6 Cena za montaż do 1400 netto za sztukę do 5mb instalacji przy prostym montażu uchodzi za bardzo niską
i zasilanie jest po stronie klienta , odpływ grawitacyjny montaż z drabiny agregat na wysokości do 3m od przyziemia
7 Daikin to bardzo dobry sprzęt ale małe rabaty nie każdemu się opłaca taki biznes

Ja nie wiem, ale może ja po prostu nieodpowiednio formułuje zdania....
ad1. Ja się nie znam, mówię że nie mam ogromnej różnicy w KOSZCIE między ofertą jaką dostałem na Gree a Mitsubishi - spodziewałem się, że Mitsubishi to ta górna półka, więc sam pewnie wybrałbym Mitsubishi, ale instalator twierdzi, że porównując te modele, na które ofertę dostałem on wybrałby Gree.
ad3. Nie mam i nie dostałem oferty na 8% VATu, Wszystko mam na 23% (instalator powiedział, że dla prywatnych jest 8% a dla firm jest 23% VAT) natomiast nadal, jako że kupuję na firmę to czy to jest 8% VAT cz 23%VAT to dla mnie żadna różnica bo i tak go sobie odpisze. Nie wiem czemu ciągle piszesz o cenie brutto ale mnie cena brutto nie interesuje....
ad4. Sam zadzwonił po 2 dniach od wysłania oferty i dopytywał czy się zdecydowałem. Na chwilę obecną porównuje oferty więc się jeszcze zastanawiam.
ad5. I znalazłem, ale chyba od tego jest to forum żeby pytać ? Czy to tylko dla Was, instalatorów żeby się wymieniać poglądami ? Od tego to myślałem, że jest Elektroda....
ad6. Skąd ja mam to niby wiedzieć ? Przecież nie jestem instalatorem ani nie zakładam Klimatyzacji u siebie co miesiąc żeby znać cenniki - po to tutaj przyszedlem. Ale skoro tak twierdzisz to mam już jakiś punkt odniesienia.
ad7. Tak też przeczytałem, że Mitsubishi i Daikin to najwyższa półka, ale ktoś mi znowu powiedział, że Mitsubishi potrafi być droższe od Daikina, znowu ofertę na Mitsubishi dostałem w cenie różniącej się o 700 zł od Gree i zgłupiałem, bo to praktycznie żadna różnica przy takiej cenie w sumie.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa