Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

AUX-12HA/O dźwięk pracy

19 Odpowiedzi, 27116 Wyświetleń

Arcziwald

2022-06-30, 14:20:54
Nowy użytkownik
Tutaj pierwszy film, dominujący dźwięk to dziwne buczenie. Raz jest raz nie ma - zależy od temperatury i trybu pracy.

https://youtube.com/shorts/sGun6mwshJ8?feature=share

Drugi film, głównie cykanie - występuje zawsze gdy jednostka przestaje buczeć Wink

https://youtube.com/shorts/Uc_P6Amhf0E?feature=share

Dodatkowo jednostka wpadała jeszcze w wibracje - to udało mi się usunąć samodzielnie. W środku dwa przewody dotykały ściany obudowy, wystarczyło je zahaczyć o inny element.

Co do reszty dźwięków monterzy stwierdzili, że wszystko w normie - a jakże Wink Nie to, że stojąc obok balkonu drugiego sąsiada który posiada inną klimatyzację i tak słyszę swoją jednostkę. Mimo wszystko rozmawiałem z sąsiadami i niby im nie przeszkadza więc nie będę kręcił z tego afery ale jeśli komuś zależy na ciszy to ja Aux'a nie polecam. Sama jednostka wewnętrzna bardzo cicha i chłodzi na prawdę dobrze.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa