Resetowałem pilot i klimę (odłączając od zasilania). Nie mam jak zmierzyć poboru (klimatyzator jest wpięty do instalacji bez gniazdka zasilającego). Ekspertem nie jestem ale wydaje mi się, że klimatyzator po kilku minutach pracy przechodzi w tryb odmrażania wymiennika zewnętrznego. Chwilę przed zakończeniem cyklu grzania temperatura na wylocie powietrza gwałtownie się ochładza. Potem roleta wylotowa ustawia się poziomo i zaczyna lekko dmuchać ale już powietrzem w temperaturze otoczenia. Tak jakby pompował czynnik w drugą stronę. Tylko dlaczego skoro jednostka zewnętrzna nie jest pokryta lodem? Czynnik gdzieś uciekł?
Jaka w ogóle powinna być temperatura na wylocie takiego klimatyzatora podczas grzania? 40*C jest ok?
Jak powinna wyglądać praca takiego klimatyzatora w okolicach 0*C na zewnątrz, a jak np. przy -5*C lub -10*C?
Wiadomo, że jednostka zewnętrzna może zamarzać i co jakiś czas klima będzie pompować w drugą stronę aby go odmrozić, no i wtedy wiadomo, że nie grzeje. Ale z taką częstotliwością przy +2*C?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-12-06, 14:48:10 przez sobesciak.)
Jaka w ogóle powinna być temperatura na wylocie takiego klimatyzatora podczas grzania? 40*C jest ok?
Jak powinna wyglądać praca takiego klimatyzatora w okolicach 0*C na zewnątrz, a jak np. przy -5*C lub -10*C?
Wiadomo, że jednostka zewnętrzna może zamarzać i co jakiś czas klima będzie pompować w drugą stronę aby go odmrozić, no i wtedy wiadomo, że nie grzeje. Ale z taką częstotliwością przy +2*C?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY