Witam. Wykonywałem kiedyś podobne rozwiązanie i z tego co pamiętam były 4 nawiewniki i do każdego były montowane 2 rury izolowane flex 125, odległości były do najdłuższych max 8m i wszystko hulało nawet trzeba było zmniejszać spręż. To była klima chyba 10kW, także analogicznie przy 5kW wystarczyłoby po 1 rurze 125 na nawiewnik.
Niestety mam mało doświadczenia w tym temacie i chciałbym się dowiedzieć czy dobrze myślę.
Tak samo chciałbym zamontować kanałowke 5kW
- czy rozwiązanie na rurach flex jest z jakiegoś powodu nie zalecane (dla mnie ma zalety: łatwość montażu i łatwość wymiany- dostęp do poddasza)
-jak sterować tzn jakie najlepiej przepustnice stosować jakie sterowniki i czy dobrze rozumiem że przy zamknięciu np. 3 na 4 przepustnice wentylator sam zmniejszy obroty żeby dostosować spręż? A po zamknięciu wszystkich co zastosować żeby klima się włączyła (tak jak np sterowanie podlogowke wyłącza piec/pompę).
-jakie najlepiej filtry zastosować?
Niestety mam mało doświadczenia w tym temacie i chciałbym się dowiedzieć czy dobrze myślę.
Tak samo chciałbym zamontować kanałowke 5kW
- czy rozwiązanie na rurach flex jest z jakiegoś powodu nie zalecane (dla mnie ma zalety: łatwość montażu i łatwość wymiany- dostęp do poddasza)
-jak sterować tzn jakie najlepiej przepustnice stosować jakie sterowniki i czy dobrze rozumiem że przy zamknięciu np. 3 na 4 przepustnice wentylator sam zmniejszy obroty żeby dostosować spręż? A po zamknięciu wszystkich co zastosować żeby klima się włączyła (tak jak np sterowanie podlogowke wyłącza piec/pompę).
-jakie najlepiej filtry zastosować?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY