Wszystko to już napisałem do Daikina: o tym ze serwisanat różnicę temperatur uznał za zbyt niską, zaszronienie za zbyt duże itd, ale Daikin wie lepiej. Reakcja jest prawdopodobnie wynikiem wstawienia opinii na Googlu. Zażądałem też dokumentacji na podstawie której przeprowadzili analizę oraz dodatkowo wyliczenia sprawności urządzenia w danych warunkach i odniesienia tego do charakterystyki. Zażądałem też dokumentacji na podstawie której, ja jako laik mogę ocenić poprawność pracy urządzenia zanim to jeszcze pokaże faktura za prąd. Znalazłem taki ogólny opis (sposób wyliczania mocy pobieranej z sieci do mocy grzewczej) na stronach Daikina, przesłałem do Daikina wykazując niezgodność z pracą mojej instalacji, ale w ogóle nie raczyli się do tego ustosunkować. Sam fakt, ze przy pierwszym zgłoszeniu różnica temperatur na wymienniku wewnętrznym miała być za mała, a teraz jest super wskazuje że ta cała analiza jest szyta na oczekiwany wynik końcowy, a fakty nie pasujące do koncepcji są pomijane. Jestem teraz na etapie szukania dobrego rzeczoznawcy w celu wykonania ekspertyzy, ale szukam od razu kogoś kto jest biegłym sądowym, tak żeby ewentualnie wykorzystać opinię w sądzie. Egzekwował będę od instalatora z tytułu rękojmi, bo nie otrzymałem żadnej gwarancji ani jej warunków.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Problem z klimatyzatorem Daikin w trybie grzania.
43 Odpowiedzi, 27761 WyświetleńUżytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY