Nie myślałem, wychodzę z założenia, że w ciągu roku dni, w których przydało by się chłodzenie w nocy będzie max 10-20, zakładam, że klimatyzacja w sąsiednim pokoju wystarczy, na te kilka dni, może będzie mniej efektywna, ale i tak będzie lepiej niż bez klimatyzacji., ale tak, układ mieszkania, aż się prosi o multisplit, z tym, że o czym chyba warto wspomnieć w realu układ, TV, kanapa jest odwrotnie niż na schemacie, TV jest na ścianie od strony sypialni, dodatkowo drzwi do sypilalni są w innym miejscu, lepszy będzie przepływ powietrza do sypilani, drzwi są bliżej. Załączam schemat poprawiony.
Zacząłem się zastanawiać czy nie lepiej mimo wszystko było by umieścić pojedyńczą jednostkę tak jak zaproponowałeś czyli na ścianie pomiędzy salonem i sypialnią. W tej sytuacji jednostka na balkonie schowała by sie za scianą i nie była widoczna przez okno. Co może mieć znaczenie dla estetyki.
Który wariant byłby lepszy, jak mamy klimatyzacje przed sobą, czy za sobą, jak to jest w praktyce, jak np. siedzimy na kanapie i oglądamy telewizje w upalny dzień.
Zacząłem się zastanawiać czy nie lepiej mimo wszystko było by umieścić pojedyńczą jednostkę tak jak zaproponowałeś czyli na ścianie pomiędzy salonem i sypialnią. W tej sytuacji jednostka na balkonie schowała by sie za scianą i nie była widoczna przez okno. Co może mieć znaczenie dla estetyki.
Który wariant byłby lepszy, jak mamy klimatyzacje przed sobą, czy za sobą, jak to jest w praktyce, jak np. siedzimy na kanapie i oglądamy telewizje w upalny dzień.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2024-04-04, 19:37:27 przez hubi. Powód edycji: dodatkwo inormacje, nowy schemat )
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY