(2024-07-29, 21:09:01)technix @Mały napisał(a): Jak masz te czujniki to jaka jest temperatura nawiewu z jednostki wewnętrznej?Na wstępnie dziękuję panowie za zainteresowanie moim problemem. Przy okazji składam samokrytykę za to, że nie odpisałem wcześniej. Byłem na urlopie. Teraz do sedna.
Instalator mierzył temperatury na wylocie ze splitu i wszystko było ok. Klima chłodzi. Nie pamiętam dokładnie ile było stopni z nawiewu, ale 5° czy 9°.
4 dni temu odłączyłem moduł wifi. Nic to nie dało, problem jest nadal, więc to raczej nie jego wina. Jutro chcę go podłączyć ponownie, sparować z aplikacją i wysłać dane do dewelopera aplikacji Smart Life, żeby wyzerowali wszelkie dane na temat mojego urządzenia. Serwis twierdzi, że dane harmonogramu są zapisywane w chmurze, a nie w module wifi, więc chcę te dane wykasować z poziomu producenta aplikacji.
Co do pracy klimatyzacji. Jak ustawię tryb chłodzenia (np. na 20°) i wentylator na określoną moc (np. na srednią), to klima chłodzi non stop. Jak ustawię tryb chłodzenia i wentylator na auto, to klima działa od 30 minut do 2 godzin i przestaję chłodzić. Dziś o godz. 22 ustawilem chłodzenie na 20° i po 2 godzinach klima stwierdziła, że wystarczy i przeszła w tryb nawiewu, znaczy sprężarka się wyłączyła. 4 czujniki Zigbee pokazały temperaturę w pokoju 21,5°-23°. Przebudzielem o 3:30 i miałem w sypialni 23-24°. Zmieniłem pilotem temperaturę na 19°, klima zaczęła chłodzić, po czym po 30 minutach uznała, że jest 19° i znów się sprężarka wyłączyła. Czujniki Zigbee pokazały temperaturę w pomieszczeniu w zakresie 21-22°. Klima już się nie włączyła pomimo wzrostu temperatury do 23-24°. O 5:30 wstałem do pracy, więc klimę wyłączyłem.
Co może powodować takie zachowanie urządzenia?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY