Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaką instalacje wybrać

14 Odpowiedzi, 6795 Wyświetleń

Piarik Marcin

2024-10-08, 09:07:13
Nowy użytkownik
(2020-04-16, 20:33:25)Sener napisał(a): Jestem na etapie przygotowań do montażu sufitów podwieszanych w mieszkaniu, ale przyszło mi do głowy, że może być to dobry moment na przygotowanie instalacji pod klimatyzacje zamontowaną w przyszłości.
Przewertowałem już trochę informacji o podstawach i nawet wezwałem pobliskiego montera, który jednak okazał się być jakimś partaczem zmieniającym zdanie z dnia na dzień.
Stąd też ląduje tutaj z prośbą o pomoc co wybrać.

Moje pomieszczenia ułożone są w linii
|sypialnia | kuchnia | przedpokój | salon |
Pomieszczenia poza przedpokojem są niemal identyczne i mają kubaturę około 63m szcześciennych.
Klimatyzować chciałbym sypialnie i salon, które niestety są najbardziej od siebie oddalone.

Mieszkanie jest na parterze, a teren przed nim jest moją własnością ale chciałbym uniknąć stawiania dwóch agregatów, które zapewne nigdy nie będą pracować jednocześnie bo wiadomo, że albo się jest w sypialni albo w salonie.

Czy przy splicie da się klimatyzować jedno pomieszczenie ALBO drugie czy muszą być klimatyzowane identycznie?

Jak wy rozwiązali byście tą sytuację?
I czym się różnią jednostki wewnętrzne kasetonowe od naściennych poza wyglądem?
Napisz do firmy ECOFAN, wiedzą co i jak wybrać. Zrealizowali dla mnie usługę klimatyzacji i jestem bardzo zadowolony.

Profesjonalna obsługa, dobra wycena, szybka instalacja i świetna jakość produktów! Więc naprawde mogę polecić usługi tej firmy Big Grin
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa