awax napisał(a):Jak zwykle bedą targi i nic dobrego z tego nie wyjdzie. Forum Chłodnictwa a'priori tłumaczy rozporządzenia KE i przekazuje je do Ministerstwa Gospodarki bez dostosownia ich do warunków polskich.AS napisał(a):O to właśnie mi chodzi,żeby nas nie pomijali przy ustalaniu takiego prawa nas dotyczącego.Na nowe mają cholernie mało czasu,.awax napisał(a):Czyli AS proponujesz aby dalej był jakiś nowy "papier" wydany przez organ od nas niezależny?Skoro jest taka ustawa, która to określa, że muszą być "certyfikaty" to niech będą takie, które będą szanowane. A na razie jest "zarabianie pieniędzy" przez firmy, które wydają takie certyfikaty po pseudo szkoleniach, bo nie słyszałem o przypadku , że ktoś nie otrzymał czegoś takiego. Zresztą ile można przyswoić wiedzy z termodynamiki, teorii chłodnictwa, prawa budowlanego i BHP na 10 godzinnym monologu? Według mnie niewiele. Dlatego uważam, że wybrańcom narodu, posłom, trzeba powiedzieć, że to co jest w chwili obecnej, ustawa i rozporządzenia do niej, jest po prostu martwe.
Jeszcze jedno :jak nazwać prowadzone do niedawna jeszcze szkolenia i egzaminy skoro od przyszłego roku będą one bezużyteczne?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Może Ktoś odpowie????
53 Odpowiedzi, 52196 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY