Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

co kupić

63 Odpowiedzi, 51282 Wyświetleń

Fujitsu Szczecin

2008-11-09, 17:09:23
Top użytkownik
Witam

Czyli kolego Tygrysektom jest to temat nie prosty ale do zrealizowania. Przypominam co napisałem na początku, co trzeba wsiąść pod uwagę,
stefanbud napisał(a):Witam

Przy doborze klimatyzatora do ogrzewania trzeba pamiętać o przewymiarowaniu urządzenia, ze względu na spadek mocy grzewczej przy niskich temperaturach. Druga rzecz to ogrzewanie awaryjne, w razie spadku temperatury dużo poniżej zera przez długi okres. Trzecia to dodatkowe nawilżanie powietrza w pomieszczeniach. Czwarta zaś, trzeba kupić urządzenie ciche (bardzo ciche). Fujitsu ma parę fajnych, cichych urządzeń, faktycznie realizujących grzanie przy niskich temperaturach.
5lat gwarancji
żeby nie było że oszukuje i naciągam klienta, kolega Byniom dobrał moc. Trzeba jeszcze przemyśleć temat strefy klimatycznej, czy kolega czasem nie mieszka w Kieleckim.

Następnie spytałem kolegów:
stefanbud napisał(a):Witam

Dobra, odpowiedzcie mi na proste pytanie. Co jest bardziej ekonomiczne w skali roku przy sprzyjającym klimacie: ogrzewanie typowo elektryczne czy zainstalowanie dobrej klasy klimy z pompom ciepła, która wydatnie (nie to że opłacanie) pracuje do -20 st. ?

Pozdrawiam
Jak zwykle odwrócili kota ogonem. Smile

Oczywiście że klima inwerter z pompą ciepła.

Następnie spytałem ze złośliwej ciekawości:

stefanbud napisał(a):Witam Smile

Zastanawiam się w ogóle czy ktoś wie że są multisplity które chłodzą i grzeją równocześnie?

Pozdrawiam
Też nikt mi nie odpowiedział.

Oczywiście że są. Jest to seria S w multisplicie VRF ze zmiennym przepływem czynnika. Z dodatkową trzecią rurą potrzebną do odzysku ciepła.

Pozdrawiam

Ja zwami chyba oszaleje, ale bez Was umarł bym z nudów Big Grin
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa