Witam
Czyli kolego Tygrysektom jest to temat nie prosty ale do zrealizowania. Przypominam co napisałem na początku, co trzeba wsiąść pod uwagę,
Następnie spytałem kolegów:

Oczywiście że klima inwerter z pompą ciepła.
Następnie spytałem ze złośliwej ciekawości:
Oczywiście że są. Jest to seria S w multisplicie VRF ze zmiennym przepływem czynnika. Z dodatkową trzecią rurą potrzebną do odzysku ciepła.
Pozdrawiam
Ja zwami chyba oszaleje, ale bez Was umarł bym z nudów
Czyli kolego Tygrysektom jest to temat nie prosty ale do zrealizowania. Przypominam co napisałem na początku, co trzeba wsiąść pod uwagę,
stefanbud napisał(a):Witamżeby nie było że oszukuje i naciągam klienta, kolega Byniom dobrał moc. Trzeba jeszcze przemyśleć temat strefy klimatycznej, czy kolega czasem nie mieszka w Kieleckim.
Przy doborze klimatyzatora do ogrzewania trzeba pamiętać o przewymiarowaniu urządzenia, ze względu na spadek mocy grzewczej przy niskich temperaturach. Druga rzecz to ogrzewanie awaryjne, w razie spadku temperatury dużo poniżej zera przez długi okres. Trzecia to dodatkowe nawilżanie powietrza w pomieszczeniach. Czwarta zaś, trzeba kupić urządzenie ciche (bardzo ciche). Fujitsu ma parę fajnych, cichych urządzeń, faktycznie realizujących grzanie przy niskich temperaturach.
5lat gwarancji
Następnie spytałem kolegów:
stefanbud napisał(a):WitamJak zwykle odwrócili kota ogonem.
Dobra, odpowiedzcie mi na proste pytanie. Co jest bardziej ekonomiczne w skali roku przy sprzyjającym klimacie: ogrzewanie typowo elektryczne czy zainstalowanie dobrej klasy klimy z pompom ciepła, która wydatnie (nie to że opłacanie) pracuje do -20 st. ?
Pozdrawiam

Oczywiście że klima inwerter z pompą ciepła.
Następnie spytałem ze złośliwej ciekawości:
stefanbud napisał(a):WitamTeż nikt mi nie odpowiedział.
Zastanawiam się w ogóle czy ktoś wie że są multisplity które chłodzą i grzeją równocześnie?
Pozdrawiam
Oczywiście że są. Jest to seria S w multisplicie VRF ze zmiennym przepływem czynnika. Z dodatkową trzecią rurą potrzebną do odzysku ciepła.
Pozdrawiam
Ja zwami chyba oszaleje, ale bez Was umarł bym z nudów
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY