W sklepie powinno to sie spisac . Jesli to spozywczak wlascicielom czesto niezalerzy na komforcie cieplnym czyli nie musi byc 27 stopni. Do sklepow polecam do grzania , sporo w sklepach montuje wlasnie do grzania . A jaki to sklep ? Tzn. z czym ? Pamietaj ze w naszym klimacie nie mozna myslec o ogrzewaniu calorocznym . Druga sprawa tabelka nie uwzglednia wilgotnosci i predkosci wiatru , cisnienia. A to ma zasadnicze znaczenie dla sprawnosci . Wazna jest temperatura odczuwalna wiec roznie moze byc . Poza tym klimatyzator w nizszych temperaturach czesto sie odmraza czyli pobiera wtedy cieplo z pomieszczenia wewnatrz i ogrzewa radiator w jednostce zewnetrznej co w efekcie powoduje ze klima chlodzi (!) zamiast grzac ale to tylko kilka minut pozniej z godzine bedzie grzal i tak w kolko .
Ps co do palnika to zrozumialem o co biega jedak nie zawsze sie uda tak zrobic np lutujac kruciec pompy czy zaworu tak sie nie da . A druga sprawa to to ze od lat lutuje spawam i wychodzi mi to bardzo spawnie prawdopodobnie z wieloletniego doswiadczenia . A rur 1/4 cala jeszcze nie udalo mi sie zalac topnikiem ( a do tego najbardziej sie przydaje azot wewnatrz rury ) .
Ps co do palnika to zrozumialem o co biega jedak nie zawsze sie uda tak zrobic np lutujac kruciec pompy czy zaworu tak sie nie da . A druga sprawa to to ze od lat lutuje spawam i wychodzi mi to bardzo spawnie prawdopodobnie z wieloletniego doswiadczenia . A rur 1/4 cala jeszcze nie udalo mi sie zalac topnikiem ( a do tego najbardziej sie przydaje azot wewnatrz rury ) .
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY