Dzięki za rady, faktycznie kupiłem. Ale stówę kosztował .
Klimę wypróżniowałem (25 min) + kolejna godzina sprawdzania czy nie ucieka.
Następnie napełniłem czynnikiem (zgodnie z instrukcją 1/4 zaworu imbusem na 10 sekund). I wygląda na to, że trzyma ciśnienie. Popsikałem też wykrywaczem nieszczelności i bąbelków nie stwierdzam. Potrzymam jeszcze mano podłączony do jutra (bo dziś się zajmuję innymi elementami) i później dobiję resztę gazu i odpalę testowo.
Ale pytanie techniczne do Was:
Nie zrobiłem oil trapa (obie jednostki mniej więcej na tej samej wysokości. Mam tylko jeden "wzgórek" miedzi zaraz za klimą i jeden "dołek", bo musiałem zejść do okna. Poza tym miedź jest poziomo.Nie będzie to problemem?
BTW: czym się smaruje kielichy przed skręceniem? Bo ja skręciłem na sucho nie mając żadnego oleju (oprócz spożywczego) pod ręką.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-08-24, 13:24:08 przez majkel.)
Klimę wypróżniowałem (25 min) + kolejna godzina sprawdzania czy nie ucieka.
Następnie napełniłem czynnikiem (zgodnie z instrukcją 1/4 zaworu imbusem na 10 sekund). I wygląda na to, że trzyma ciśnienie. Popsikałem też wykrywaczem nieszczelności i bąbelków nie stwierdzam. Potrzymam jeszcze mano podłączony do jutra (bo dziś się zajmuję innymi elementami) i później dobiję resztę gazu i odpalę testowo.
Ale pytanie techniczne do Was:
Nie zrobiłem oil trapa (obie jednostki mniej więcej na tej samej wysokości. Mam tylko jeden "wzgórek" miedzi zaraz za klimą i jeden "dołek", bo musiałem zejść do okna. Poza tym miedź jest poziomo.Nie będzie to problemem?
BTW: czym się smaruje kielichy przed skręceniem? Bo ja skręciłem na sucho nie mając żadnego oleju (oprócz spożywczego) pod ręką.