Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
tutaj jesteś:   Forum Klimatyzacja › Klimatyzacja.pl › Klimatyzacja
Wstecz 1 … 34 35 36 37 38 … 166 Dalej
  • alexa

Instalator i klima Warszawa

17 Odpowiedzi, 5220 Wyświetleń

obser

2018-09-14, 08:27:40
Top użytkownik
Uczciwa cenowo firma może być droższa w jednym typowym montażu nawet o 600-700 zł, w porównaniu z inną firmą, która to wykona pozornie tak samo. Możesz stosować np. rury Armacell-a, a nie chińszczyznę, porządne wieszaki galwanizowane i malowane proszkowo zamiast uspawanych z kątowników ze złomu (tak, jeden instalator zimą rusza na łowy po złomowiskach i sobie spawa na sezon mocowania skraplaczy), możesz dać wysokiej jakości koryta, albo najtańsze. Mogę Ci zrobić piękny przewiert, można też rozwalić kawałek ściany. Laik nie zobaczy po montażu różnicy. W razie jakiekolwiek problemu instalator szybko się pojawi, albo spławi klienta (oj, w tym roku było to bardzo widoczne i słyszalne w moim telefonie). Tak jak napisałem wcześniej zauważyłem, że klient liczy czas pracy i kasę jaką wzięliśmy. Ale czy to moja wina, że jak ekipa jedzie na montaż to ma wszystko co potrzebuje i dostosowane do wykonywanej pracy? Czy potrzeba było mi budować duży magazyn na wszelakiej ilości osprzętu, nawet takiego co raz na 5 lat użyję? Myślę że Ci na których trzeba uważać, to raczej nie są na tym forum. Bo u nich liczy się zysk. Tak dokładnie ile zarobię na montażu powiem dopiero po zakończeniu gwarancji, którą jako instalator realizuję i może być sytuacja, że nie zarobię, nawet jak się klientowi wydaje, że kupę kasy wziąłem. I apeluję do admina, aby wrzutki klientów typu "firma zaproponowała mi za montaż klimatyzatora XYZ kwotę X, czy to uczciwa cena?" z urzędu kasować. Nie znamy realiów montażu, materiałów itp. i nie po to jest to forum. Każdy ma swoją politykę. Są firmy hurtowo montujące kupujące pakietowo taniej sprzęt, na pewno zaniedbując potem obsługę pousługową, są inni co idą na jakość obsługi, a to niestety kosztuje.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Serwisy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2022 termoclima Sp. z o.o.. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa