mg napisał(a):Banita napisał(a):stefanbud napisał(a):Witam
Siejesz herezje w każdym temacie. Praca z manometrem elektronicznym jest o wiele łatwiejsza, prostsza jest diagnoza układu chłodniczego. Właśnie dla tego osoba która ma mniejsze doświadczenie powinna go posiadać. Gówno wiesz o mojej wiedzy i podejściu do pracy wiec się nie wypowiadaj. Nie umiesz poprawnie pisać po polsku i słabo się znasz na chłodnictwie. Nie powinieneś w ogóle zajmować zdania w niektórych tematach. Osoba która idzie z manometrem i wydrukiem z właściwościami czynnika to gorzej niż laik. Słabo się uczyłeś i mało książek przeczytałeś i to jest przyczyna że boisz się między innymi elektroniki a może po prostu Cię nie stać na manometr za 1200zł, słabo idzie interesponieważ nie wiesz jak go sobie poukładać. Nie masz po prostu zdolności...
Żal mi Ciebie, ale Ci nie pomogę od tego są inni specjaliści.
Pozdrawiam
A ja ci pomogę jako niedoświadczonemu że manometry elektroniczne zanim przetworzą sygnał z przetwornika i pokażą ci go w barach podczas tej różnicy czasu w instalacji chłodniczej zachodzi wiele zmian ciśnienia w instalacji chłodniczej.Napewno elektroniczny pomiar ze wzglęgu na mułatowatość odczytu niewykryje zapowietrzenia układu.A jak padną bateryjki to jest po fachowcu.
Czyli manometry z tłumikiem pulsacji (w glicerynie itp), też są do bani?
Dążenie inżynierów w kierunku wyeliminowania zjawiska drżenia wskazówek manometrów podczas odczytu ciśnienia jest bezpodstawne?
W/g Banity manometry służą do pomiaru pulsacji w układzie chłodniczym. :lol:
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Manometry Refco czy Testo 550 ?
33 Odpowiedzi, 38749 Wyświetleń
Banita napisał(a):Inteligiętny człowiek powinien wiedzieć.Inteligecję wysysamy wraz z mlekiem matki.Ty jako urodzony chłodniarz ssałeś czynnik zamiast mleka... Tyle że pompa próżniowa którą masz zamiast mózgu nic ci nie podpowiada. :lol:
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
A co podpowiada twoja yntelygencia?
... a buraka do ziemniaka
to jest gliceryna .
Okiełznaj się samoczynnie zanim ktoś zrobi to za Ciebie. :/
gadu-gadu: 3236154
Banita skoro nie uznajesz cyfraków to twoja sprawa , ale nie możesz wciskać ludziom kitu że sa doniczego i że to nie fachowcy którzy nimi się posługują . Ty koniecznie chcesz narzucić swój tok myslenia , jak posiadam w swoim zestawie narzędzi dwa wkrętaki od Topex to też jestem nieudolny bo to wkrętaki do niczego ? Sam pisałeś że masz nawigację ale wolisz mapę to jest twoja sprawa jak tą mapę będziesz ogląda w trakcie jazdy. Nie twierdzę ze manometry cyfrowe są lepsze od analogowych tylko że sa wygodniejsze i mają różne funkcje które ulatwiają nam życie i jeżeli ktoś chce sobie je kupić to jego sprawa a ty na siłę chcesz ludzi uszczęśliwać swoimi nawykami.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
ponieważ nie wiesz jak go sobie poukładać. Nie masz po prostu zdolności...