Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

problem ze skroplinami kapie z jednostki wewn.

29 Odpowiedzi, 45280 Wyświetleń
Wstecz 1 2

mg

2011-08-20, 20:22:08
Top użytkownik
Kapie woda, idzie zima, a serwisu jak nie było...
  • Odpowiedz

llort

2011-08-20, 20:42:47
Zaawansowany użytkownik
llort napisał(a):
patusx1 napisał(a):gdzie? na obiekt? człowieku o czym ty mówisz po to jest pompka zeby skropliny spierdalały i nie mieszaj ludzia w głowie bo to nie zalezy od ułozenia zaluzjiBig Grin
Porównywalny efekt ma zbyt mała ilość czynnika i zabrudzone filtry.Kapie woda Sad
Człowieku wiele doświadczeń i przygód przed tobą Wink
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-08-21, 06:50:52
Top użytkownik
llort napisał(a):
stefanbud napisał(a):Witam

Rura która odchodzi ze skroplinami i wchodzi do syfonu nie powinna być uszczelniona tylko wchodzić luźno do niego. Powstaje powietrzny korek i wtedy się przelewa. Dziś usunąłem taką awarię.

Pozdrawiam
W swojej kanalizacji w domu też nie stosowałeś połączeń uszczelnionych?Na zdjęciu wyglądasz bardziej rozsądny niż to wynika czasami z twoich wywodów.
Witam

Ja kretynie podałem jeden z przykładów rozwiązania problemu opisanego przez pytającego. Rozwiązań jest wiele ale nie każde można zastosować. Rusz swoim kapuścianym łbem zanim mnie skrytykujesz.
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

mg

2011-08-22, 18:58:07
Top użytkownik
stefanbud napisał(a):podałem jeden z przykładów rozwiązania problemu opisanego przez pytającego. Rozwiązań jest wiele ale nie każde można zastosować. Rusz swoim kapuścianym łbem zanim mnie skrytykujesz.

Jest wiele rozwiązań, odprowadzenie skroplin do kanalizy jest rzeczywiście problematyczne zwłaszcza w budynkach kilkukondygnacyjnych, jednak dla znających podstawowe zasady fizyki to ,,pikuś".
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa