Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

samsung awaria

11 Odpowiedzi, 9836 Wyświetleń

budzaj

2008-11-12, 16:05:24
Nowy użytkownik
dziś byłem w pewnej instytucji gdzie nasz podwykonawca montował jedną jednostke z oddzielnym agregatem i multi z dwiema kasetami pojedyncza jednostka działa oczywiście dobrze. Jednak mulit niestety awaria ;p miałem do dyspozycji jedynie śrubokręt i pilota ;p ale nic straconego objaw następujący obydwie jednostki po włączeniu załączają się jednak po chwili zamykają się łopatki i zapalają się wszystkie kontrolki tzn 3 od filtra wentylatora i chyba od nawilżenia. Moje podejrzenie to brak freonu jednak nie miałem zegarów żeby to sprawdzić. Ale maszyna chodziła by w wentylacji jednak objaw jest taki sam. Może ktoś się z tym spotkał ?
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2008-11-12, 16:20:35
Top użytkownik
Witam

Zapraszamy do pokoju zwierzeń Big Grin Temat nazywa się przekornie Inicjacja.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

gadget

2008-11-12, 18:03:30
Zaawansowany użytkownik
Prawdopodobnie musisz skonfigurowac polaczenie jednostek . Mozesz zrobic to recznie lub automatycznie wlasnie srubokret wystarczy . Sprawdz polaczenie przewodow elektrycznych czy sa podlaczane pod odpowiednie zaciski a pozniej muszisz jeden switch chyba przekrecic a drugi do gory , pisze z pamieci ostatnio robilem to 2 lata temu w jednostce z 4 terminalami . Chodzi o to ze rury i przewody mozesz podlaczyc jak chcesz jednostka sama sobie rozpozna i polaczy w pamieci rury z przewodami . Fajna sprawa teraz wszystkie multisplity to maja sporo czasu mozna zaoszczedzic . Przy 4 jednostkach zchodzi sie ze 30 minut jak pamietam . Gdzies mialem opis uruchomienia i jakas serwisowke do szajsunga ale w formie druowanej . Po tym wszyskim ten switch co by do gory ma isc dod dolu a i przypomnialo mi sie na swiczu obrotowym ustawiasz ile masz jednostek wewnetrznych . A i jeszcze mi sie przypomnialo w szajsungu zawsze masz dolaczana serwisowke calkiem niezla .Tam jest wszystko opisane . Jest po angielsku ale w naszych czasach to chyba nie problem przynajmniej dla mnie .
  • Odpowiedz

budzaj

2008-11-12, 19:37:56
Nowy użytkownik
no pewnie z angielskim nie mam raczej problemu ;p hehe no co do swiczy to nie wiem bo nawet nie byłem przy agrgacie po prostu brak jakiego kolwiek sprzetu przy sobie :/ miałem wleciec tylko zobaczyć czy coś pilotami nie pomieszali Big Grin co do samsungów fajny jest osprzęt tylko czasami spędza sen z powiek ;p hehe zobaczę i na pewno napisze co było Smile sam jestem ciekaw dzięki za wskazówki na pewno zacznę od zegarów potem sprawdzę kable jak będzie wszystko ok Smile pozdrawiam ;p
  • Odpowiedz

byniom

2008-11-12, 19:45:31
Moderator
A ja mam pytanie czy to wcześniej pracowało ? bo gadget pisze jak to skonfigurować ale jeżeli to pracowało to raczej konfigurowanie nie ma tutaj nic do rzeczy
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

budzaj

2008-11-12, 19:49:32
Nowy użytkownik
hm z tego co wiem co mi szef mówił to ponoć od początku sprawiało problemy podejrzewam że monterzy mogli pomylić kable sterownicze co jest nie dopuszczalne
pod tym względem rządzi daikin hehe ale to inna bajka do tego koleś który tam pracuje mówi że jak się bawił to mu śnieg z klimatyzatora padał ;p hehe to się przemraża ale jak nie dział to dobrze jestem ciekaw co to za kucha :/
  • Odpowiedz

budzaj

2008-11-12, 19:51:33
Nowy użytkownik
stefanbud napisał(a):Witam

Zapraszamy do pokoju zwierzeń Big Grin Temat nazywa się przekornie Inicjacja.

Pozdrawiam
no coś w tym jest co by było gdyby Smile
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2008-11-13, 07:34:49
Top użytkownik
budzaj napisał(a):no coś w tym jest co by było gdyby Smile
Witam

ś wziął podstawowe narzędzia serwisowe ze sobą to może nie musiał byś jechać ponownie jeszcze raz. Zaskoczyłbyś szefa i nas. Dziś pojechałbyś naprawić urządzenie. Jest od tego wyjątek. Szef płaci za godziny, to rozumiem Big Grin

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

budzaj

2008-11-13, 21:37:41
Nowy użytkownik
hehe no tak szef płaci za godziny a za błędy podwykonawca i niestety tam nie pojechałem teraz mnie tylko temat męczy nie potrzebnie :/ jestem ciekaw co to tam jest !! kurcze :/
  • Odpowiedz

awax

2008-11-13, 21:46:38
Top użytkownik
budzaj napisał(a):hehe no tak szef płaci za godziny a za błędy podwykonawca i niestety tam nie pojechałem teraz mnie tylko temat męczy nie potrzebnie :/ jestem ciekaw co to tam jest !! kurcze :/
Jak to co?awaria
  • Odpowiedz

budzaj

2008-11-13, 21:51:48
Nowy użytkownik
hehe no tak ;p
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa