Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

szukam pracy

22 Odpowiedzi, 18571 Wyświetleń

vojtas78

2008-11-27, 14:06:37
Nowy użytkownik
witam wszystkich,

po nowym roku, w okolicach lutego i marca będę chciał zmienić pracę. Jak na razie mam skromne 2-letnie doświadczenie w montażu klimatyzacji typu split, multisplit. Uprawnienia sep do 1kW. Może ktoś z szanownego grona będzie zainteresowany?
  • Odpowiedz

senior

2008-11-27, 14:17:29
Zaawansowany użytkownik
jeśli masz SEP do jednego kilowata to możesz u mnie zmywać talerze po obiedzie lub grabić liście przed domem
  • Odpowiedz

awax

2008-11-27, 16:36:48
Top użytkownik
vojtas78 napisał(a):witam wszystkich,

po nowym roku, w okolicach lutego i marca będę chciał zmienić pracę. Jak na razie mam skromne 2-letnie doświadczenie w montażu klimatyzacji typu split, multisplit. Uprawnienia sep do 1kW. Może ktoś z szanownego grona będzie zainteresowany?
Jeżeli ten KW zamienisz na KV to napisz skąd jesteś?
  • Odpowiedz

jaroclim

2008-11-27, 17:24:00
Nowy użytkownik
panowie nie przesadzajcie, wielu ludzi jest lepszych od nas w tej branży
  • Odpowiedz

bodzio

2008-11-27, 19:07:48
Zaawansowany użytkownik
Ale jednak trzeba wiedzieć na co się ma uprawnienia.
  • Odpowiedz

Artic

2008-11-27, 20:04:18
Zaawansowany użytkownik
myśle że to było dość nie smaczne senior :/

napisz chociaż skąd jesteś i jakie masz wykształcenie i doświadczenie w jakichkolwiek instalacjach.
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

awax

2008-11-27, 20:26:49
Top użytkownik
Sądzę,że to była zwykła "literówka",niegrożna zresztą
  • Odpowiedz

mister

2008-11-27, 20:49:48
Zaawansowany użytkownik
senior jesteś debeściak !!!!
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2008-11-28, 06:42:28
Top użytkownik
vojtas78 napisał(a):witam wszystkich,

Witam

Nie szukaj pracy w firmach, ponieważ dalej będziesz niezadowolony. Jeżeli masz trochę ikry załóż swoją firmę. Podpytaj w Urzędzie Miasta jakie trzeba spełnić warunki żeby otrzymać środki na założenie własnej działalności. Są to duże środki, starczy Ci na niezłą bazę sprzętową i może na początek na jakiś niedrogi samochód serwisowy. Poszukaj luki w miejscowym rynku i do dzieła. I nie ma że nie dam rady Big Grin

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

vojtas78

2008-11-28, 10:32:44
Nowy użytkownik
wbrew pozorom potrafię odróżnic kW od kV. Awax miał tu racje. A odpowiedź seniora była po prostu złośliwa . Mam samochód i wszystkie potrzebne narzędzia do montażu klimatyzatorów typu split ponieważ robiłem montaże dla małej firmy. Ale brakuje mi doświadczenia w serwisie i naprawach, a chciałbym je zdobyc pod okiem fachowca. Jestem z Warszawy i skończyłem Technikum Budowlane.

pozdrawiam
  • Odpowiedz

senior

2008-11-28, 14:27:00
Zaawansowany użytkownik
przepraszam, poniosło mnie z tym Kw
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-11-28, 14:28:44 przez senior.)
  • Odpowiedz

byniom

2008-11-28, 14:41:48
Moderator
Jeżeli już coś robiłeś to w czym masz problem , otwierasz firmę i działasz ajak będziesz miał jakies wątpliwości bądź awarię z którą sobie nie poradzisz to napiszesz to na forum. Jest wielu ludzi którzy mają doświadczenie a też niespodzianki im się zdażają i też muszą kogoś podpytać i od tego właśnie jest to forum. Big Grin
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

vojtas78

2008-11-28, 18:19:52
Nowy użytkownik
senior - dziękuję za przeprosiny. Ale jak poza sezonem nie będę miał roboty to zgłoszę się do ciebie na grabienie tych liściSmile. Do zmywania będziesz musiał poszukać kogoś innego.
Idąc za waszą radą chyba zdecyduje się na działalność, tym bardziej że nie muszę już inwestować w sprzęt. I zapisałem się na kurs z egzaminem na uprawnienia chłodnicze. Uprzedzając ewentualne komentarze forumowiczów, to w sprawie tych uprawnień wiem co i jak, czytałem również wątki na ten temat.
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-04, 19:55:42
Zaawansowany użytkownik
Zanim otworzysz firmę dowiedz się w urzędzie pracy czy możesz wsiąść dotację. Od stycznia będzie można dostać aż 70000 na otworzenie firmy. Pieniądze zawsze się przydają nawet na wymianę sprzętu.
Najpierw idziesz do Urzędu Gminy i komunikujesz że chcesz założyć działalność gospodarczą. To jest Twoje pierwsze spotkanie z biurokracją, ale się nie przejmuj jeszcze dużo przed Tobą TongueP.
Wróćmy do Urzędu. Pani w sekretariacie daje Ci kartkę i prosi o wypełnienie. Cieszysz się, bo nawet po przeczytaniu wiesz ja to zrobić, ale...... zawsze jest ale: potrzebny Ci jest kod na działalność. Jak Pani jest miła to Ci pomorze. Ja znalazłem to podam Ci je później. Dostajesz od nich pismo za które musisz oczywiście zapłacić.
Z tym pisemkiem idziesz do Urzędu Statystycznego i składasz podanie o nadanie regonu.
Od razu wyrabiasz sobie pieczątkę, bo bez niej nie otworzysz konta bankowego.
Następnie udajesz się do banku i zakładasz konto na firmę (musisz je mieć, ale o tym później), to również Cię będzie kosztowało ale nie od razu. Miesięcznie od 13 do 20zł zależy w jakim banku je założysz. Teraz masz czas to się zorientuj jaki bank jest najtańszy.
No i z numerem konta udajesz się do Skarbówki. Tam się dowiesz jak się chcesz rozliczać, albo na książkę albo być na ryczałcie. Do tego musisz być Vatowcem, bo każdy chce fakturę VAT, aby nim być musisz zapłacić 170zł. I z tym się wiąże Twój rachunek bankowy, musisz go posiadać jak chcesz być na VAT. Po wypełnieniu druczków dowiadujesz się, że będziesz ten urząd odwiedzał przynajmniej raz w miesiącu, a jak będziesz na ryczałcie to dwa razy Big Grin.
W dniu rozpoczęcia działalności udajesz się do ZUS u. Tam jest najmniej roboty, babka bądź pan wszystko Ci powie i od razu wszystko wypełniasz.
PowodzeniaTongueP
  • Odpowiedz

awax

2008-12-04, 20:01:11
Top użytkownik
Klima-cool napisał(a):Zanim otworzysz firmę dowiedz się w urzędzie pracy czy możesz wsiąść dotację. Od stycznia będzie można dostać aż 70000 na otworzenie firmy. Pieniądze zawsze się przydają nawet na wymianę sprzętu.
Najpierw idziesz do Urzędu Gminy i komunikujesz że chcesz założyć działalność gospodarczą. To jest Twoje pierwsze spotkanie z biurokracją, ale się nie przejmuj jeszcze dużo przed Tobą TongueP.
Wróćmy do Urzędu. Pani w sekretariacie daje Ci kartkę i prosi o wypełnienie. Cieszysz się, bo nawet po przeczytaniu wiesz ja to zrobić, ale...... zawsze jest ale: potrzebny Ci jest kod na działalność. Jak Pani jest miła to Ci pomorze. Ja znalazłem to podam Ci je później. Dostajesz od nich pismo za które musisz oczywiście zapłacić.
Z tym pisemkiem idziesz do Urzędu Statystycznego i składasz podanie o nadanie regonu.
Od razu wyrabiasz sobie pieczątkę, bo bez niej nie otworzysz konta bankowego.
Następnie udajesz się do banku i zakładasz konto na firmę (musisz je mieć, ale o tym później), to również Cię będzie kosztowało ale nie od razu. Miesięcznie od 13 do 20zł zależy w jakim banku je założysz. Teraz masz czas to się zorientuj jaki bank jest najtańszy.
No i z numerem konta udajesz się do Skarbówki. Tam się dowiesz jak się chcesz rozliczać, albo na książkę albo być na ryczałcie. Do tego musisz być Vatowcem, bo każdy chce fakturę VAT, aby nim być musisz zapłacić 170zł. I z tym się wiąże Twój rachunek bankowy, musisz go posiadać jak chcesz być na VAT. Po wypełnieniu druczków dowiadujesz się, że będziesz ten urząd odwiedzał przynajmniej raz w miesiącu, a jak będziesz na ryczałcie to dwa razy Big Grin.
W dniu rozpoczęcia działalności udajesz się do ZUS u. Tam jest najmniej roboty, babka bądź pan wszystko Ci powie i od razu wszystko wypełniasz.
PowodzeniaTongueP
Tylko czy to wszystko nie dotyczy zarejestrowanych bezrobotnych?
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-04, 20:35:55
Zaawansowany użytkownik
no tak bezrobotnych ale jaki problem rejestruje się jako bezrobotny i przechodzi do innego pokoju wypełnić druki co do dotacji. sprawę załatwi w 5 min.
  • Odpowiedz

awax

2008-12-04, 20:56:55
Top użytkownik
Klima-cool napisał(a):no tak bezrobotnych ale jaki problem rejestruje się jako bezrobotny i przechodzi do innego pokoju wypełnić druki co do dotacji. sprawę załatwi w 5 min.
Jeżeli sam się zwalnia to nie do końca tak :Smile)
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-04, 21:07:30
Zaawansowany użytkownik
Ja pracowałem u brata w firmie zwolniłem się zaniosłem papiery gdzie pracowałem, co robiłem i zaproponowała mi 3 miejsca pracy ja jej pozwiedzałem w prost ze rejestruje się ponieważ jestem zainteresowany dotacją i nie było problemu. chyba ze mi się tak udało, bo co starostwo to inne obyczaje panują w biurokracji .
  • Odpowiedz

vojtas78

2008-12-05, 11:40:16
Nowy użytkownik
Jeszcze 2 lata temu byłem szczęśliwym mieszkańcem Szczecina - przy okazji pozdrawiam Stefanbud. Ponieważ mieszkałem tam od urodzenia tj.30lat mam koleżankę w: urzędzie pracy, urządzie skarbowym - 2szt, urządzie miasta, i w razie czego jeszcze jedną w urzędzie komunikacji. Jak widac znacznie łatwiej bylo by mi tam założyc działalnosc, tym bardziej ze co jakis czas jezdze do Szczecina odwiedzajac rodzine. Jednak te comiesieczne wizyty w skarbowce troche nie sa mi na reke. Musze chyba troche podzwonic, odswierzyc znajomości i popytac. Bo w warszawskich urzedach to bede jak dziecko we mgleSmile
  • Odpowiedz

irroda

2008-12-05, 21:55:56
Zaawansowany użytkownik
pytanie do KLIMA-COOL
czy możesz rozwinąć wątek dofinansowania w kwocie 70.000.
jaki to program, działanie, może jakiś link
dzięki i pozdrawiam
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-05, 22:08:25
Zaawansowany użytkownik
takie środki można uzyskać z funduszy uni europejskich jest o wiele więcej biurokracji niż te środki z urzędu pracy gdze ich wysokość jest max do 20 000 tyś. Kumpel jest w pierwszej fazie załatwiania dofinansowania to go podpytam co i jak i na pewno się odezwie
  • Odpowiedz

PRACA

2009-01-15, 13:32:00
Nowy użytkownik
Szanowny Panie,

Dla naszego Klienta, renomowanej firmy z branży klimatyzacji oraz technologii medycznej, poszukuje zmotywowanych oraz zaangażowanych osób do pracy na stanowisku:

Serwisant Urządzeń Wentylacyjno-Klimatyzacyjnych

Miejsce pracy: Warszawa

Do obowiązków zatrudnionej osoby będzie należało:

• Naprawa urządzeń wentylacyjno-klimatyzacyjnych
• Współpraca przy montażach, uruchomieniach oraz przeglądach serwisowych urządzeń
• Dokonywanie samodzielnych interwencji serwisowych
• Bieżące informowanie przełożonego o problemach zaistniałych podczas wykonywania napraw i dodatkowych usterkach
• Przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i higieny pracy

Oczekiwania wobec Kandydata:

• Minimum roczne doświadczenie w instalacji, eksploatacji lub serwisie urządzeń wentylacyjno - chłodniczych
• Wykształcenie minimum średnie (mile widziane wyższe techniczne, automatyka, wentylacja, chłodnictwo)
• Znajomość teoretyczna i praktyczna układów wentylacyjno - klimatyzacyjnych
• Uprawnienia SEP do 1 kV - chłodnicze
• Dobra znajomość języka angielskiego
• Prawo jazdy kategorii B

Nasz Klient oferuje:

• Pracę w stabilnej i prężnie rozwijającej się firmie
• Możliwość rozwoju oraz zdobycia doświadczeń zawodowych
• Zatrudnienie na umowę o pracę
• Szkolenia w kraju i za granicą

Jeśli będzie Pan zainteresowany powyższą ofertą - proszę o przesłanie swojej aplikacji na adres: daria.kwiatek@interia.pl

W przypadku jakichkolwiek pytań - proszę o kontakt.
daria.kwiatek@interia.pl

Pozdrawiam serdecznie

Daria Kwiatek
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa