Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaka klima do grzania

10 Odpowiedzi, 9645 Wyświetleń

safelock

2008-12-05, 15:29:18
Użytkownik
Witam jaka klima będzie najlepsza do grzania ?? interesują mnie jak najniższe temperatury pracy. Nie chce inwertera bo jest 2 razy droższy niż zwykły.
z gory thx za porade
  • Odpowiedz

Artic

2008-12-05, 15:55:58
Zaawansowany użytkownik
mitsubishi dobrze w moim przypadku się sprawdza ale musi być wyposażone w grzałkę na sprzężarkę
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-05, 18:47:05
Zaawansowany użytkownik
Grzałkę na sprężarkę i system cało roczny. co do grzania to rożne modele ja proponował bym klimę która potrafi grzać do -15c. I masz racje ze nie inwerter są bardziej narażone na usterki o cenie nie s pomne. Co do marki urządzenie firma bardzo nie gra roli 2 zasadnicze sprawy sprężarka np. firmy SANIO i funkcja grzania do -15c. i umiejętność dobrać moc urządzenia do grzania cze ba przewymiarować klimę, żeby spełniła twoje oczekiwania.
  • Odpowiedz

safelock

2008-12-05, 18:49:54
Użytkownik
mogł byś cos wiecej o przewymiarowywaniu opisac
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-05, 22:39:39
Zaawansowany użytkownik
nastawianie się do klimy pod kierunkiem grzania to troszkę ryzykowna zabawa, ponieważ ja wychodzę z założenia ze klima w naszym klimacie. Powinna w ogóle mieć inną nazwę KLIMATYZACJA CHŁODZĄCO-DOGRZEWAJĄCA. Przy mrozach -5 jeszcze ładnie to chodzi a po wyżej -10 nie ma rewelacji. oczywiście mowa o klimie grzejącą do -15C. Oczywiście są sposoby aby spomuc klime zamotując jej na skraplaczu grzałki, i płytkę sterującą w elektrykę która załącza wentylator później grzałki i wyłancza grzałki i po 10 min wentylator. sumując wszystko razem nie warto kombinować. INWERTER też odradzam i na pewno nie jedna osoba mi zarzuci ze inwerter jest lepszy, wychodzę z założenia ze ich produkcja jest nastawiona jak nowe auta ,upakowane elektroniki i ma co się psuć. Podsumowując Proponuje tam gdzie na opcji chłodzenie kima 2,5 kw daje rade to opcja grzanie min 3,5 kw . oczywiście nie inwerter tylko zwykły z opcją grzania do -15 i wtedy będziesz zadowolony Oczywiście to jest tylko moje prywatne zdanie.
  • Odpowiedz

safelock

2008-12-07, 13:19:39
Użytkownik
Szukalem troszke klimatyzatorow i z tych tanszych nie znalazlem aby miały funkcje grzania od -15. Jaka firme konkretnie plecacie?
  • Odpowiedz

klimamika

2008-12-12, 21:43:12
Użytkownik
Kup coś markowego
poczytaj o fujitsu 5 lat mitsubischi 5 lat grzeja do -15
wiem z doświadczenia ze w takich temperaturach dobrze sobie radzą
nie polecam chińszczyzny
chiński np. MDV inwerter ma nieraz gorsze parametry niż markowy konwencjonalny
Porównaj sobie katalogi
sumując jak chcesz sobie tym ogrzewać np. dom, mieszkanie to zainwestuj w markowy. części zamienne dostaniesz
pozdrawiam
ZAAWANSOWANY
  • Odpowiedz

paulaula

2009-01-07, 20:02:49
Nowy użytkownik
TYLKO DAIKIN !!!
  • Odpowiedz

senior

2009-01-07, 20:13:43
Zaawansowany użytkownik
nawet daikin już teraz nie jest bezawaryjny.... montowalem tego trochę, kiedyś były tylko z belgii a teraz to są z krajów ktorych nie ma nawet na mapie
  • Odpowiedz

paulaula

2009-01-07, 20:24:28
Nowy użytkownik
To tyz prawda.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa