Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Pompa prozniowa pada ?

7 Odpowiedzi, 5576 Wyświetleń

gadget

2008-12-26, 14:21:46
Zaawansowany użytkownik
Swiateczne nudy na forum wiec sie spytam fachowcow . Mam juz leciwa bo 6 letnia pompe w firmy cps (52 litry) . Dosc mocno eksploatowana . Uruchomiono na niej jakies 400 klimatyzatorow . Olej raz w sezonie byl wymieniany ale ostatnio poprostu pluje olejem przez otwor wylotowy co jej wleje to ona wypluje , biedaczka nie rozumie ze sie zatrze . Chyba chce popelnic sepuku . Wiec czy to juz niechybnie koniec pompy ? Pompe napelnialem zgodnie z zaleceniami producenta i po napelnienie odpowietrzalem . Poza tym dlugo robi sie proznia na jednostce 8kW w 5 minut !
  • Odpowiedz

Piotr

2008-12-26, 15:59:44
Użytkownik
Nigdy nie rozbierałem pompy próżniowej ale wydaje mi sie że musi być coś w rodzaju /zimeringa/ uszczelniacza, jeśli uda ci się dobrać taki zimer to zwiększysz jej żywot.A to w końcu święta.
  • Odpowiedz

awax

2008-12-26, 16:06:30
Top użytkownik
Może po uruchomieniu 400 klimatyzatorów zasłużyła sobie na emeryturę?
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

monterod2002

2008-12-26, 19:05:51
Zaawansowany użytkownik
kolego sprzedaj tą pompe mojemu szefowi
najszybsza u nas pompa robi 8kW w 10-15 min a jak pracuje to z niej dym wydostaje sie (nie z silnika a szkoda bo może wkońcu kupiłby nową)
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

senior

2008-12-27, 16:56:23
Zaawansowany użytkownik
ja nigdy nie robię próżni krócej niż 15 minut, chyba w sezonie za bardzo wam się spieszy..........
  • Odpowiedz

gadget

2008-12-29, 22:14:15
Zaawansowany użytkownik
Dzieki wszystkim za porady musze sie zgodzic z tym ze 400 klim to sporo ale czy to normalne ? Nie mam licznika motogodzin czy cos podobnego trudno dokladnie ocenic ile pracowala . Proznie robie i sam dluzej wszak od tego zalezy dalsza bezawaryjnosc klimatyzatora jednak ostatnio montowalem klimatyzatory z inna grupa ktora podobnie jak ja byla podwykonawca i kolegow po fachu pomlpa mimo ze teoretycznie slabsza to proznie robila w niecala minute !!! Monterod2002 podziwiam Twojego szefa i po tej wypowiedzi to moja pompa jest chyba "nowka" nie "smigana" . Czyli wyrzuce jak bedzie sie wydobywal dym ???! A moze dziac sie jeszcze cos gorszego ?
  • Odpowiedz

monterod2002

2008-12-30, 18:52:04
Zaawansowany użytkownik
mowa mego szefa
"chodzi, ciągnie to znaczy sprawna "
"kiedyś sie kupi" - ponad rok czekam i już sie chyba nie doczekam
pewnie to przeczyta ciekawe czy sie domyśli że to ja bo jak tak to szukam nowej pracy Big Grin Big Grin
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa