Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem z Fujitsu Inverterem

74 Odpowiedzi, 70590 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3 Dalej

tommatiz

2009-01-25, 21:40:49
Moderator
Awax Ty chyba zdecydowanie przesadzasz. Myślisz że odrazu każdy ma kase na przebudowę instalacji elektrycznej???? Tu jest pewnie banalna sprawa a Ty odrazu byś wymieniał instalację. To tak jak byś do serwisu przyjechal swoim samochodem i powiedział że coś puka w silniku a mechanik by powiedział że trzeba nowy silnik włożyć!!! Ciekawe jak bys się poczuł..... skoro chodziło wszystko ze starym gratem to na inverterze nawet dwa razy większej mocy też pójdzie. jeżeli bezpiecznik kilka razy klepnął to mógl stracić charakterystykę... Awax przesadzasz ze swoimi teoriami ale jestem tu nowy więc będe mógł się wtrącać i dawać kolegom rady.... Pzdr
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-25, 21:49:22
Moderator
Niech może Awax napisze ile zrobil montaży klimatyzatorów typu multi VRF i zwykłych jeden na jeden... Ile dokonał napraw do ilu doszedł awarii itd.. jak chce to ja napisze ile zamontowałem klim i jakie posiadam certyfikaty jakie szkolenia i co naprawdę potrafię. Myslę żę bym go nieźle zagiął !!!!!!!!!!!!!!!!
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 21:52:15
Top użytkownik
No cóż w Szczecinku tak się robi.Przynajmniej każdy chłodnik tak by postąpił.

tommatiz,sory ale naprawdę trochę poczucia humoru by się przydało.
Jak chcesz wiedzieć co na poważnie myślę o tej sytuacji to uważam,że po prostu bezpiecznik
się "przegrzał " przy awarii starego klimatyzatora i wystarczy go wymienić.
Dla świętego spokoju zmierzyłbym jaki prad pobiera klima łącznie z wszystkimi odbiornikami zabezpieczonymi tym bezpiecznikiem.
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 21:54:23
Top użytkownik
tommatiz napisał(a):Niech może Awax napisze ile zrobil montaży klimatyzatorów typu multi VRF i zwykłych jeden na jeden... Ile dokonał napraw do ilu doszedł awarii itd.. jak chce to ja napisze ile zamontowałem klim i jakie posiadam certyfikaty jakie szkolenia i co naprawdę potrafię. Myslę żę bym go nieźle zagiął !!!!!!!!!!!!!!!!
Z całym szacunkiem nie twierdzę,że byś mnie nie zagiął.Przepraszam,ale nie liczyłem
ile montaży.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-25, 21:59:49
Moderator
Awax ok zarty się przydają. Ale tu nie zawsze jest na to miejsce. Ktoś ledwo co zrobił deal sprzedal urządzenie klient zapłacił i mało co nie dostal zawału i jak by miał się dowiedzieć żę czeka go wymiana instalacji energetycznej i do wydania od groma kasy to zawał na miejscu Smile)). Awax tak jak pisałem jestem tu nowy na forum i nie chce nikomu zajść za skórę bo to nie o to chodzi tylko o pomoc. Ale mam za soba ponad 1000 montaży i kilka tysięcy awarii i serwisów i naprawde jak ktos potrzebuje pomocy to pytajcie. A żarty zostawmy na później. A invertery to moja ulubiona działka szczególnie Toshiba i Mitsubishi. Pzdr
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 22:00:47
Top użytkownik
patusX napisał(a):a moze awax nie montowales wogóle tylko wynajmowales do tego ludziBig Grin
Cholera rozgryzłeś mnie.
  • Odpowiedz

Klima-cool

2009-01-25, 22:01:05
Zaawansowany użytkownik
Witam Po pierwsze jak to jest możliwe puść osobny obwód na klimę kabel 2,5 miedz oczywiście esa C16 oczywiście jak główny jest większy a na pewno powinien być C32 i raczej sprawa załatwiona.Alpak zasugerował różnicówkę raczej nie ale łatwo sprawdzić odłącz kolorowy i już masz sprawdzone. Oczywiście podłącz go po sprawdzeniu ps.panowie nie linczujcie mnie za metodę sprawdzenia róznicówki. POZDRAWIAM
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-25, 22:02:45
Moderator
Awax to znaczy rozgryzłeś mnie i wysyłasz ludzi do awarii i sam nie jezdzisz tylko powszystkim zbierasz opinię? pzdr
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 22:03:35
Top użytkownik
tommatiz napisał(a):Awax ok zarty się przydają. Ale tu nie zawsze jest na to miejsce. Ktoś ledwo co zrobił deal sprzedal urządzenie klient zapłacił i mało co nie dostal zawału i jak by miał się dowiedzieć żę czeka go wymiana instalacji energetycznej i do wydania od groma kasy to zawał na miejscu Smile)). Awax tak jak pisałem jestem tu nowy na forum i nie chce nikomu zajść za skórę bo to nie o to chodzi tylko o pomoc. Ale mam za soba ponad 1000 montaży i kilka tysięcy awarii i serwisów i naprawde jak ktos potrzebuje pomocy to pytajcie. A żarty zostawmy na później. A invertery to moja ulubiona działka szczególnie Toshiba i Mitsubishi. Pzdr
Ok,ale mamy niedzielny wieczór i czasem trzeba troszeczkę na luzie.
Kilka urządzeń również zamontowałem i może czasami nawzajem sobie pomożemy.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-25, 22:05:09
Moderator
To pomagajmy sobie Smile a na terenie Warszawy i bliskich okolic służę pomocą....
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 22:05:51
Top użytkownik
tommatiz napisał(a):Awax to znaczy rozgryzłeś mnie i wysyłasz ludzi do awarii i sam nie jezdzisz tylko powszystkim zbierasz opinię? pzdr
Po wszystkim też wysyłam pracownika,przecież jak ludzie zrobią coś nie tak to nie będę się osobiście wstydził.:Smile)
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 22:15:37
Top użytkownik
patusX napisał(a):i tak wlasnie robi awaxBig Grin awax ja mam 22 lata siedze w klimatyzacji i chlodnictwie od 5 lat zmierzmy sie na jakims montazu
Przyjmuję wyzwanie.
Ja mam 50 lat i zaczynałęm przygodę z chłodnictwem jakieś 30 lat temu.Do dzisiaj wolę na montażu niz przy biurku:Smile)
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-25, 22:15:58
Moderator
Montaż to montaż tu nie ma się na co mierzyć. Ale awaria jakas sprytan to jest to Smile) Montaż się zawsze zrobi czy dłużej czy krócej ale zrobi ale na awarii to nieraz się fachowcy poddają a ja lubię wyzwania. patusX ja mam 32 lata i dokładnie za pół roku będe miał 10 lat doswiadczenia w klimatyzacji
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 22:17:29
Top użytkownik
Czyli Koledzy organizujemy zawody?:Smile)
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-25, 22:18:16
Moderator
Wchodzę odrazu Smile
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 22:21:01
Top użytkownik
patusX napisał(a):moze byc awaria ja cos zmienimam ty dochodzisz co to za awaria i na odwrót jestem z gdyni awax moge do szczecinka dojechac jak masz jakies uradzenie do zabaw tylko kiedy do konca tygodnia napewno nie moge moze poczatek lutego?????
super,zapraszam.Znajdzie się kilka urządzeń do zabawy.Ale to może być za proste,zaprojektujemy i wykonamy własne konstrukcje.Podzespoły też się znajdą:Smile)
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-25, 22:21:16
Moderator
Panowie to ja chyba odpadam no ale zapraszam do Stolicy Smile
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 22:23:08
Top użytkownik
tommatiz napisał(a):Panowie to ja chyba odpadam no ale zapraszam do Stolicy Smile
w Stolicy jestem dwa razy w miesiącu,teraz będę we wtorek???:Smile)
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 22:28:19
Top użytkownik
patusX napisał(a):albo spotkajmy sie wiekszym gronem w szczecinku i pokazmy co potrafimy
Chętnie,zapraszam.
Myślę,że towarzysko też bedzie fajnie ,ale oczywiście mogę spróbować zdiagnozować Twoją usterkę.
Proszę jedynie o wcześniejszą informację kiedy?
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-25, 22:31:02
Moderator
A co Cię Awax sprowadza do Stolicy??
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 22:31:53
Top użytkownik
patusX napisał(a):nie ma problemu awax my i tak sie zmierzymy
Pozdrawiam
No cóż ,od jutra wracam na warsztat,koniec z biurem:Smile)
  • Odpowiedz

Klima-cool

2009-01-25, 22:32:12
Zaawansowany użytkownik
Proponuje jak ja będę miał awarie z którą będę miał problem i nie bedę mógł sobie poradzić wtedy ja zaproszę i zrobicie zawody na tej klimie i jakiś pożytek będzie ZROBICIE MI KLIMĘ
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 22:32:59
Top użytkownik
tommatiz napisał(a):A co Cię Awax sprowadza do Stolicy??
Napisałbym,ale odbierzecie to jako wywyższanie się i znowu dostanę od Was zjebkę
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-25, 22:33:53
Moderator
Wal śmiało
  • Odpowiedz

awax

2009-01-25, 22:34:12
Top użytkownik
Klima-cool napisał(a):Proponuje jak ja będę miał awarie z którą będę miał problem i nie bedę mógł sobie poradzić wtedy ja zaproszę i zrobicie zawody na tej klimie i jakiś pożytek będzie ZROBICIE MI KLIMĘ
O jaki spryciarz się znalazł.To pewnie dużo będzie tych awarii:Smile)
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa