tommatiz napisał(a):Wal śmiałoBędę na spotkaniu w Ministerstwie Środowiska w sprawie konsultacji projektów Ustaw
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Problem z Fujitsu Inverterem
74 Odpowiedzi, 70477 Wyświetleń|
bardzo dobrze , to nie jest wywyższanie się. To załatw coś pożytecznego
tommatiz napisał(a):bardzo dobrze , to nie jest wywyższanie się. To załatw coś pożytecznegostaram się.poczytaj na www.kcichik.pl
na waszą korzyść jak będzie dużo będziecie się mogli wtedy wykazać i nie będzie problemu wytypować zwycięzce.
Miałem Ciebie o to zapytać i o to jak wejść do stowarzyszenia.
Klima-cool napisał(a):na waszą korzyść jak będzie dużo będziecie się mogli wtedy wykazać i nie będzie problemu wytypować zwycięzce.Ale wtedy już możesz spokojnie decydować się na to S80 : )
tommatiz napisał(a):Miałem Ciebie o to zapytać i o to jak wejść do stowarzyszenia.Wszystko tam jest wyjaśnione i możesz się poprzyglądać zanim się zdecydujesz.Na miesiac możesz się zarejestrować bez zapisywania się.
Ok służę pomocą jak coś. Pzdr
no dobra już ci pozwolę dobrać kolor jagnięcej skóry
tommatiz na ile oceniasz znajomość elektroniki w inverterze
Klima-cool napisał(a):no dobra już ci pozwolę dobrać kolor jagnięcej skórySuper i potraktuj to jako urodzinowy prezent.Serdeczne życzenia to już za 6 minut.: )
Tak was czytam jak piszecie jakie to mieliście awarie co u miecie zrobić i wydaje mi sie że każdy teutaj jest fachowcem , jeden montuje tylko zwykłe splity inny VRF ale najlepszym fachowcem jest sie wtedy gdy się mierzy siły na zamiary i jest wstanie sie przewidzieć ż egdy po montażu wyskoczy jakaś awaria to damy radę ją naprawić. Mnie sie kika razy zdażyło z eodmówiłem bo wiedziałem z emogę mieć problem i gożej na tym wyjdę gdyby nie udało mi się od razu naprawić. Wole wczesniej sie wycofać niż wyjść na głąba i stracić twarz a nie powiem że nie z wszystkimi urządzeniami miałem do czynienia i nad niektórymi musiłbym się zastanawiać bo i dokumentacji czasem niema albo co innego jeszcze wynika.
pozdrawiam wszystkich.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
Klima-cool w mairę dobrze. Elektroniki w Toshibie i Mitsubishi sa diagnozowane komputerem. Mitsubishi ma słabszą elektronikę. każde urządzenie czy to inverter czy fix speed ma elektronikę i każde jest podatne na przepięcia na co nie do końca mamy wpływ. Jak ktoś zrobi zwarcie albo na budynku są przepięcia albo spadki napięć to nie znam urządzenie które by nie padło. Najgorsze elektroniki są w LG i FONKO. Pzdr
tommatiz napisał(a):Elektroniki w Toshibie i Mitsubishi sa diagnozowane komputerem. PzdrWitam Z tego rozumiem że, można podłączyć laptopa i na kompie mamy wykaz błędów, wykresy pracy, stan czujników itp.? To już mi się podoba mam takiego laptopa serwisowego, w nim oprogramowanie serwisowe Vaillanta, no ale tylko do kotłów. Do Fujitsu czekam na interfejs i oprogramowanie znowu tylko do VRF. Szkoda, o ile prostsza i widowiskowa była by praca serwisu XXI wieku ![]() Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
Idziemy do przodu. Teraz klimy się tak serwisuje jak samochody. Jakis problem to wtykamy się pod laptoka i wszystko jasne. Ale nie wszyscy producenci myslą o takich rozwiązaniach. pzdr
tommatiz napisał(a):Idziemy do przodu. Teraz klimy się tak serwisuje jak samochody. Jakis problem to wtykamy się pod laptoka i wszystko jasne. Ale nie wszyscy producenci myslą o takich rozwiązaniach. pzdrI więcej techniki tym większe bezrobocie. Z laptopkami to każdy będzie sobie mógł naprawić klimy za kilka lat. .Jaki problem wyświetla <uwalony czujnik> kupuje wymieniam , koszt 30zł a serwisant 0zł . Laptopów coraz więcej na naszym rynku a oprogramowanie coraz tańsze ..... a nam zostaną tylko ochłapy POZDROWIONKA
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
Myslę że nie będzie tak źle. Fachowcy dobrzy są poszukiwani a laptoki mają nam pomóc a nie zaszkodzić. Pzdr
mg_1 napisał(a):Podejrzewam, że coś takiego jak interfejs nie będzie dostępny dla użytkownika.miejmy nadzieje
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
pożyjemy zobaczymy najwyrzej pod sklepem na winku sie spotkamy.
patusX napisał(a):koledzy spotkajmy sie pobawmy sie w awarie bez laptopów: )
awax napisał(a):jestem zapatusX napisał(a):koledzy spotkajmy sie pobawmy sie w awarie bez laptopów:
patusX napisał(a):no to umuwmy sie w jakis weekend w lutym w szczecinkua co szczeinek to centrum klimatyzacji a może gdzie indziej niech awax wyjedzie własnego miasta na wycieczke dobrze mu to zrobi
monterod2002 napisał(a):awax nie widzi przeszkódpatusX napisał(a):no to umuwmy sie w jakis weekend w lutym w szczecinkua co szczeinek to centrum klimatyzacji a może gdzie indziej niech awax wyjedzie własnego miasta na wycieczke dobrze mu to zrobi jednak jak znam życie to czy Ktoś zechce zorganizować takie zawody? ja mogę dojechać gdziekolwiek. pozdrawiam: )
witam wszystkich
rozwieję teraz wasze domysły problem istniał w instalacji ale nike klimy jakieś przepięcie na ochronny i wyrzucało esa jest ok już tydzień dzięki za pomoc i uwagi pozdrawiam
ZAAWANSOWANY
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY