Dzisiaj byłem u gościa bo zadzwonił ż ecoś się dzieiej ze sprężarką. Podjechałem i widze agregat z (wytwornica wody lodowej) z dwoma sprężarkami MTZ40JHAVE a efekt jest taki że wszystko działa dobrze poza tym że sprężarka jak pracuje to coś w niej wali i pracuje jak traktor . To samo dzieije sie z drugą sprężarką. Jak wyłączylem agregat i poruszałem bańką sprężarki to tak jak by silnik w niej pukał i wyglądało by na to ż ewyrobiły się sprężyny mocujące . Dziwne jest to ż esprzęt ma 3 lata a klient dokładnie niewie czy tak było wcześniej bo nie zwracał na to uwagi a w miejscu w którym stoi jest hałas od maszyn. Niewiem co z tym fantem zrobić bo klient jest przygotowany na ewentualną wymianę bo nie chce żeby produkcja mu staneła ale pod warunkiem że ona jest naprawdę uszkodzona. Dziwne jest też rto że taki efekt jest na dwuch sprężarkach no bo z jedną to jeszcze rozumię ż esprężyna mocująca płekła ale obie tak by miały ?. Spotkał się ktoś z takim zjawiskiem i co mogę z tym zrobić ?
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
to było pierwsze o co się gościa spytałem ale twierdził że nie natomiast wydaje mi się że przy tłokówce to tak by nie miało wpływu.