Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzatory AUX

33 Odpowiedzi, 66224 Wyświetleń
Wątek zamknięty 
1 2 Dalej

byniom

2009-03-03, 19:10:11
Moderator
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych klimatyzatorów ?. Kto to produkuje i na jakim jest to poziomie
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać

hanys

2009-03-03, 19:18:56
Nowy użytkownik
nienajgorsze ale dość głośne jednostki wewnętrzne (szumią)

byniom

2009-03-03, 19:29:12
Moderator
Kto jest producentem tego sprzetu ? Chiny ?

hanys

2009-03-03, 19:33:52
Nowy użytkownik
chyba tak ale na 100% nie jestem terez pewien

tommatiz

2009-03-03, 19:39:53
Moderator
Widżę że dostałes ofertę Byniom Smile. Tak to 100% chinole. Są to klimatyzatory dla klientów którzy chcą naprawde mało zapłacić i mieć co kolwiek ALE MUSZĄ TEGO NAPRAWDĘ CHCIEĆ!!!!. ogólnie to działa nawet jedna jednostka mi się spaliła ale dalej działa mimo że kable wszystkie obudowa uległy stopieniu Smile. AUX to taka lepsza wersja LG. zapytaj o Toshibę Smile). pzdr

tommatiz

2009-03-03, 19:42:10
Moderator
http://www.klimastar.pl/ tu poczytaj. pzdr

byniom

2009-03-03, 20:27:43
Moderator
Twierdzisz że AUX są lepsze od LG ?

tommatiz

2009-03-03, 20:45:44
Moderator
Elektronikę maja mocniejszą i wykonanie nie jest takie mocno plastikowe. Bym nawet rzekł że elektronika jest całkiem całkiem ... niestety tego o LG się nie da powiedzieć. Pzdr

tommatiz

2009-03-03, 20:47:29
Moderator
LG to KOREA a AUX to Chiny i tu jest przewaga Auxa.

byniom

2009-03-03, 20:54:55
Moderator
Dlaczego ? Myślałem że chiny robią większe buble.

tommatiz

2009-03-03, 21:07:11
Moderator
Nie, zwróć uwagę żę większość rzeczy jest robionych przez Chiny a korea raczej nie robi tego. Chinole sa bardziej do świata nastawieni i mają większe aspiracje do zrobienia czegoś lepszego. Tu bym nie kwestionował co jest lepsze. Z tańszych klim biore AUXA albo HAIERA który nie jest zły. LG sorry ale to kicha elektroniczna. pzdr

Rześki LUFT

2009-03-03, 21:15:14
Użytkownik
nie wiem co Wy chcecie od tego LG... ja tego duuuzo montuje i rzadko sie cos psuje... sam używam laptopa, TV LCD, mikrofalówki, nawigacji i telefonu LG i na nic nie moge powiedzieć złego słowa bo działają sprzęty idealnieSmile szczególnie z TV jestem zadowolony bardzo z wykonania jak i zastosowanych technologii..

tommatiz

2009-03-03, 21:20:50
Moderator
Jeden woli brunetki drugi blondynki. Moje zdanie jest takie że LG jest kiepskie ale jak Tobie się trafiły udane egzemplarze to gratulacje. Pzdr

Rześki LUFT

2009-03-03, 21:27:57
Użytkownik
no chyba się trafiły dobre chociaż przyznam ze jeśli chodzi o klimy to w domu bym sobie zamontował tylko z serii ART COOLWink jak każde urządzenia moim zdaniem trzeba wybrać odpowiednią serię urządzeń... zazwyczaj tą najwyższą półkę niestety...

Shitashii

2009-03-03, 21:28:31
Moderator
Jeden woli ogórki, a drugi ogrodnika córki :-)
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.

Rześki LUFT

2009-03-03, 21:32:40
Użytkownik
córki to każdy lubiTongue a tak btw to ile macie firm klimatyzatorów w ofercie?? bo jak macie np 7 czy 10 firm to ja nie wiem jak z klientem rozmawiacieTongue losujecie które dzisiaj montujecie?Smile

tommatiz

2009-03-03, 21:33:32
Moderator
To się zgadzamy. Ja bym wybrał do domciu TOSHIBĘ DAISEIKAI Smile. Pzdr

awax

2009-03-04, 11:47:57
Top użytkownik
tommatiz napisał(a):To się zgadzamy. Ja bym wybrał do domciu TOSHIBĘ DAISEIKAI Smile. Pzdr
"ja bym wybrał?"
Koledzy czy mam przez to rozumieć,że nie macie jeszcze w domach klimatyzacji?????
Jak wobec tego powiedzieć Klientowi ,iż bez tego nie da się żyć.

Na poważnie to wracajac do pytania uważam ,że AUX y są naprawdę przyzwoite i nie twierdzę tak jedynie dlatego,że mam umowę dealerską z nimi.:Smile)
Wydaje mi się ,ze naprawdę bardzo wiele zależy od dobrego doboru i starannego montażu klimatyzatorka.
Pozdrawiam

tommatiz

2009-03-04, 12:11:26
Moderator
Oczywiście awax masz rację. Ja to inaczej napiszę " Nawet najlepsze urządzenie można popsuć jak się zwali i niedokładnie zrobi montaż". Na to juz mocnych nie ma. Pzdr P.S. Awax chyba nie znasz przysłowia że " szewc bez butów chodzi" Smile Pzdr

byniom

2009-03-04, 16:46:05
Moderator
No to trochę zmieniam zdanie po waszych wypowiedziach na temat chinoli bo do tej pory to mi podchodziło jak z rzeczami "wszystko po 4 złote" Big Grin

Rześki LUFT

2009-03-04, 19:33:05
Użytkownik
byniom napisał(a):No to trochę zmieniam zdanie po waszych wypowiedziach na temat chinoli bo do tej pory to mi podchodziło jak z rzeczami "wszystko po 4 złote" Big Grin
no zdanie trzeba zmieniać co do "chinoli" no teraz wszystko jest robione w chinach nawet "produkty polskie", czy amerykańskieTongue

kamil

2009-03-04, 21:53:47
Nowy użytkownik
WitamSmile ja montowałem 3 jednostki aux!!! i wypadły u mnie kiepsko zaczynając od problemów z panelami przy kasetach, które nie chcą sie domykać, i splity w których nie ma mozliwośi schowania miedzi i skroplin!!! duzy problemSad oraz zaciski przewodów!!!! kiepsko!!!! podczas pracy czesto się wyczepiaja!! (duze wibracje) pozdrawiam!!!Smile

p.s. nie wszystko co z chin jest złeSmile

klimamika

2009-03-07, 06:21:17
Użytkownik
AUX kiepsko są lepsze Chińczyki ja tego chyba nigdy nie będę sprzedawał
Serwisowałem podstropowca kiepskie plastiki
ZAAWANSOWANY

damianS

2014-01-09, 14:16:20
Nowy użytkownik
Ja od 2 lat instaluje Aux , sinclair , LG, Samsung i szczerze to wole Aux od sinclaira.
Lepsze plastiki ma Aux i jeszcze nie przytrafiła mi się awaria.
Czego nie mogę powiedzieć o sinclair. Zresztą sinclair to tak naprawdę podróba GREE Big Grin.
A już na pewno lepszy jest LG od Sinclaira.
Rozbrajają mnie porównania chińczyka Sinclaira do LG.

MarioO

2014-01-09, 18:06:56
Zaawansowany użytkownik
Bardzo pomogłeś autorowi tego tematu ,zwłaszcza że zapytał o to 5 lat temu ale że Sinclair jest podróbą Gree to mnie zaskoczyłeś bo założyłem ich już trochę i przeglądając stronę domową Sinclaira można odnieść wrażenie że z Gree nie mają nic wspólnego Uff na całe szczeście nie mam z nimi najmniejszego problemu Awaryjność = 0
1 2 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa