wszystkie pięć jednostek wewnętrznych wyswietla blad transmisji chociaz kable sa dobrze polaczone i urzadzenia dobrze zaadresowane...?moze ktos ma jakis pomysl bo mnie sie juz skonczyly...z góry dzieki
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
system J-ka fujitsu
11 Odpowiedzi, 9509 Wyświetleń|
witam czy kable są ekranowane.Mało prawdopodobne ale może zakłócenia choć wątpię ale jak już wszystkiego próbowałeś.
nie są ale zmontowalem juz pare takich systemów na zwykłych kablach i nigdy nie bylo problemu
Witam nie pracowalem na fujitsu ale w mitsu i daikinie czasami takie bledy wyskakuja. Jezeli jestes pewiem w 100% swojego systemu i adresów spróbuj restartu napięciem, jeśli nie pomoże zastosuj tzw virgin restart powinno coś takiego być na dipswitchach w j.zew a jezeli wciąz d....a to włączaj w system jednostki po kolei, byc moze ktoras blokuje. pozdrawiam
Witam
Czy masz opis systemu do tej serii? Czy zacząłeś adresowanie od A:00. Dolna kratka z adresem, to adres systemu, wartości muszą być takie same. Po ustawieniu adresów należy zrestartować cały system. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
tak wlasnie zrobilem przy adresowaniu i nadal jest to samo...
Witam
Więc jeszcze raz zaadresuj zgodnie z zaleceniem i restart. Jeżeli nie da to rezultatu to sprawdź okablowanie. Jeżeli masz autoryzacje Fujitsu to zadzwoń do technicznego. ![]() Pozdrawiam
techniczny z fujitsu tez jest w lekkim szoku ze to nie dziala...
Witam
Przemonter, rozwiązałeś problem? Jestem ciekawy jaka była przyczyna. Pozdrawiam
problem polegal na tym ze sterowanie bylo puszczone kablem o przekroju 1,5 a takim kablem fujitsu zaleca tylko do 50 m calkowitego okablowania a powyzej 50 m juz powinien byc przewod 2,5...?wymienilem przewod i dziala ale dziwne to jest bo robilem juz montaże na kablu 1,5 dluższe niz 50 m i nigdy nie mialem takiego problemu ale warto to zapamietac na przyszlosc;-)
Witam
Na pewno warto. Fajnie jest jak jest możliwość wymiany przewodów, gorzej jakby poszły pod posadzkę. Pozdrawiam
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
![[Obrazek: 2a6bd349b9a6350a.jpg]](http://images49.fotosik.pl/77/2a6bd349b9a6350a.jpg)