Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

ile gazu?

6 Odpowiedzi, 7612 Wyświetleń

mambo

2009-05-07, 18:33:38
Użytkownik
mam na jutro umówiony na obsługe klimy traktor kubota z roku 2006 o mocy 70 KM ma ktos moze dane ile gazu tam nabić?
  • Odpowiedz

max

2009-05-08, 22:59:51
Użytkownik
Szczerze to nie wiem kto może mieć takie dane. Serwis Doutzfahr np nie podaje i nie potrafi naprawiać klimatyzacji w regionie gdzie mieszkam. Gdzieś tutaj na forum znajduje się post w którym gość mówi że zajmuje się ciągnikami rolniczymi i tam z reguły jest min 1200-1400.
Jakbyś dostał jakieś ciekawe informacje to prosimy o podzielenie się.
  • Odpowiedz

byniom

2009-05-09, 05:38:23
Moderator
pewnikiem moc tego traktorka nie ma nic do rzeczy bo to i tak chodzi o kabinę i jej kubaturę
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

awax

2009-05-09, 05:47:43
Top użytkownik
W większości maszyn rolniczych i budowlanych klimy są wyposażeniem dodatkowym i nie ma tam montowanych fabrycznych zestawów.Ilość czynnika zależy od rodzaju zamontowanych podzespołów.W praktyce faktycznie te ilości to od 1,2 do 1,4 kg lecz zdarzyło mi się spotkać układ z 0,6 kg.
Po prostu podczas napełniania należy uwzględniajac warunki zewnętrzne obserwować ciśnienia i przegrzanie.
  • Odpowiedz

pacer81

2009-05-09, 07:51:35
Nowy użytkownik
Najszybciej to chyba by poszło z Climtesterem napełnić.
  • Odpowiedz

mambo

2009-05-09, 19:17:05
Użytkownik
Musze Wam powiedzieć ze byłem zaskoczony jest tabliczka z podaną ilością gazu min 950 max 1050. Robiłem już wczesniej pare traktorków i w żadnym nie było danych co do ilosci gazu, trzeba było stracic chwile czasu i nabijać go obserwując zachowanie na zegarach.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa