Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

samsung AQV12AWAN problem!!!

51 Odpowiedzi, 45202 Wyświetleń
Wątek zamknięty 
Wstecz 1 2 3 Dalej

spectrum45

2009-05-07, 18:07:08
Nowy użytkownik
Ci monteży wymontowali mi tą płytkęi powiedzieli że mam ją odesłać so samsunga z gwarancją żeby wymienili. Ale mi się w głowie nie mieści jak srwisant oże nie znać się na klimatyzacji i nie wiedzieć co zrobić

Do tommatiz Dzięki za wszysko napisze jeszcze czy działa i co z tą gwarancją jak dostane nową pytkę jedn wew

Pozdrawiam

spectrum45

2009-05-07, 18:09:52
Nowy użytkownik
Do tommatiz

Jeszcze nie wiem czy działa po płytkę wyśle do samsunga dopiero jutro. A termin odesłania jej do mnie powiedzieli że do 20 dni

tommatiz

2009-05-07, 18:17:09
Moderator
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BRAK MI SŁÓW to oni sa od tego aby zdemontować uszkodzoną część sami ją oddają do gwaranta biorą nową część i przyjeżdżają i wymieniają... Szkoda żę na samym początku nie zapytałes się przed wpuszczeniem do domu ekipy monterskiej czy posiada ona certyfikat Autoryzacyjny Firmy Samsung... To by wszystko wyjaśniło. O to walczymy tu na forum aby firmy miały papier na montowanie danego urządzenia, wtedy nie ma niepotrzebnych problemów..Ja bym się wstrzymał z wysyłaniem płytki tylko zdrowo opierdzielił głównego dystrybutora Samsunga za takie podejście do sprawy. Poproś kogoś ze swoich stron zamieszkania o pomoc w załatwieniu reklamacji, może ktos będzie akurat autoryzowanym dealerem Samsunga. Pzdr

spectrum45

2009-05-07, 18:25:42
Nowy użytkownik
Ok skontaktuje się z jakim autoryzowanym serwisem w Katowicach może pomogą

Jeszcze raz dzięki za pomoc

monterod2002

2009-05-07, 19:56:09
Zaawansowany użytkownik
no jak widać tani montaż daje efekt co na to jasio powie nam?To ja nie wiem jak zachowują sie monterzy za 400 zł . Jak tommatiz pisze to ich obowiązek aby wysłać płytke i oni mają ci zamontować . A ty jakbyś się nawet znał to co oni wzieli odpowiedzialność za nią motując . Ja nie mam papierów na montaż niektórych klim i na złość jedna mi się taka zepsuła ale co miałem zrobić naprawiłem a klijent nic nie zapłacił i nic nie załatwiał. Trudno dla mnie nauczka. A jesteś pewny że oni nic nie spatolili podczas montażu?
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/

tommatiz

2009-05-07, 20:13:42
Moderator
Przepraszam ale na moje skromne 10 letnie doświadczenie nie spotkałem się z czymś takim aby przyjechała firma do naprawy klimatyzacji wyjęła jakąś część dała klientowi do ręki i powiedziała aby Pan sobie sam wysłał do gwaranta. I co gwarant odeśle klientowi nową część i co klient ma sam sobie wymienić???????????!!!!!!!!!!!!!! SKANDAL to mało powiedziane, chyba żę SZAJSUNG bo tak go trzeba nazwać ma inne procedury możę z kosmosu?? Czy ktoś z kolegów spotkał się z takim podejściem do klienta?? Pzdr

monterod2002

2009-05-07, 20:31:23
Zaawansowany użytkownik
Jeszcze lepsze numery robią szkoda gadać . Ale mam nadzieje że klijęci kiedyś przejrzą na oczy.
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/

spectrum45

2009-05-07, 20:43:45
Nowy użytkownik
jak zadzwonilem do siedziby samsunga to mi powiedzieli ze wymiane tej plytki na gwarancji powinni zalatwic Ci co mi ja montowali. ale znowu gdy zadzwonilem do tych co mi ja montowali powiedzieli mi ze na ich 6 letnie doswiadczenie nigdy sami jeszcze nie zalatwiali wymiane na gwarancji i zawsze kaza to robic klientowi a jezeli chce zeby oni to zrobili to moge ale musze im zaplacic za fatyge

NO W GLOWIE SIE NIE MIESCi

tommatiz

2009-05-07, 20:45:51
Moderator
Kolego spectrum45 zapoznaj się z: http://www.samsung.com/pl/support/servic...arranty.do i nie rób czegoś na własną rękę. Przedstaw sprawę pod którymś z telefonów z tej strony i dowiedz się czy sam się nie w pakujesz w problemy wysyłając na własną rękę element klimatyzacji. Jeszcze Ci gwarant powie że tego się nie praktykuje i Ciebie posądzą żę sam wyjąłeś elektronikę. Tak jak pisałem wcześniej, czegoś takiego nigdy nie słyszałem więc upewnij się czy dobrze zrobisz wysyłając elektronikę sam na własna rękę. W razie pytań i konkretów i w ogólę pomocy co do roszczeń gwarancji dzwoń pomogę: 516-175-944. Pzdr

tommatiz

2009-05-07, 20:51:27
Moderator
Nie nie nie nie bzdura bzdura bzdura. heheh To jak by Ci padła jed. zew o wadze ok 50 kg to też sam masz ją wysłać do gwaranta???? Co za kretynizm!!!! Zadzwoń jutro powiedzmy od 9:00 i coś na to poradzimy. Pzdr

spectrum45

2009-05-07, 21:01:50
Nowy użytkownik
dobrze dzieki za podanie telefonu jutro nie mam niestety czasu tego zalatwial zadzwonie w sobote jeszcze raz do samsunga zeby mi podali w okolicach łodygowic jakis autoryzowany punkt tam sie dowiem co mam dalej robic a j ak to nic nie da to skorzystam z Twojej pomocy

WIELKIE DZIEKI ZA TAK ZYCZLIWA POMOC zadko sie to zdarza w dzisiejszych czasach

POZDRAWIAM

tommatiz

2009-05-07, 21:05:42
Moderator
Trzeba sobie pomagać, dzwoń Pn-pt 9:00-17:00. Pzdr

byniom

2009-05-08, 06:00:34
Moderator
Włos na głowie mi się zjezył jak to wszystko czytam. Mam takie pytanie , czy ten klimatyzator ty sam kupiłes i znalazłeś serwis który ci go założył czy to ten serwis który znalazłeś polecił ci montaż własnego klimatyzatora ? . Powinno się zamieszczać na forum dane takich firm i niech się przed wszystkimi tłumacza dlaczego w taki sposób postępują. Zapewne gdyby ten split był po gwarancji to oni sami by wymontowali płytke i ją odesłali ale rachunek też pewnie by był zbliżony do ceny montażu.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać

spectrum45

2009-05-08, 07:15:57
Nowy użytkownik
klimatyzator kupilem sam i sam tez znalazlem serwis tylko on nie jest autoryzowany bo w okolicy łodygowic nie bylo autoryzowanego

pozdrawiam

monterod2002

2009-05-08, 07:28:07
Zaawansowany użytkownik
Jak kupiłeś sam to się nie dziwie że tak zrobili w końcu z ich strony wszystko gra .
Bo tak z drugiej strony jeżeli ty sam gdzieś kupiłeś niewiadomo gdzie to z jakiej racji oni mają udzielać gwarancjina jakiej podstawie przecież nie mają faktury zakupu . A z ich strony freon nie uciekł czyli dobrze wykonali instalacje rurową klima miesiąć chodziła poprawnie czyli instalacje elektryczną też prawidłowo wykonali czyli ich rola zakończona . Ty wzywając nie autoryzowany serwis do montażu (bo taniej) tracisz gwaracje (napewno warunkiem gwaracji jest montarz przez autoryzowany serwis) . Wyobraź sobie że kucharz montuje twoją klime a ty jako gwarant udzielasz gwarancji klijentowi - chyba nieporozumienie. Jakby każdy mógł uzyskac gwarancje montując sam klime to wiesz ile mieli by zwrotów .
Niestety taka jest żeczywistość
pozdrowionka
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-05-08, 07:30:24 przez monterod2002.)

spectrum45

2009-05-08, 08:37:19
Nowy użytkownik
ale Ci montazysci podbdili mi gwarancje to co moge zrobic zeby nie stracic gwarancji

monterod2002

2009-05-08, 09:32:52
Zaawansowany użytkownik
spectrum45 napisał(a):ale Ci montazysci podbdili mi gwarancje to co moge zrobic zeby nie stracic gwarancji
Jak podbili to dlaczego nie naprawiają to teraz ich obowiązek chyba wiedzieli co podbijając i podpisując twoją gwarancje . Big Grin Big Grin
jeden z warunków gwarancji
.....Gwarancja zostaje unieważniona w przypadku ingerencji w sprzęt lub naprawy poza Autoryzowanym Punktem Serwisowym.
a kto montował ??? Big Grin Big Grin Big Grin
Żebyś jeszcze za tą płytke nie musiał zapłacić a oni jeszcze podpisali ci gwarancje !!!!
Jeżeli montuje ci klime nie autoryzowany serwis to tracisz gwarancje a jeżeli autoryzowany to masz gwarancje ale za montaż musisz więcej zapłacić . teraz to kupisz pewnie płytke i zamontujesz koszt pare stówek i modlic aby sie nie zepsuła znowu.
TO JEST WŁAŚNIE TANI MONTAŻ

tommatiz

2009-05-08, 14:30:20
Moderator
To zmienia postać rzeczy. Ale skoro oni zobowiązali się dać Tobie gwarancję i podbili swoją pieczęcią to musisz się z nimi dogadywać. Praktycznie nie masz wyjścia jak ugoda z monterami. Samsung Polska będzie chciał faktury zakupu od autoryzowanego dealera bądź innego sprzedawcy z autoryzacja ale tego pewnie nie masz i protokół z montażu też przez autoryzowanego przedstawiciela. Jeżeli tych rzeczy nie masz to lipa. Ale fakturę zakupu na urządzenie masz i fakturę za montaż?? Pzdr

spectrum45

2009-05-08, 19:36:47
Nowy użytkownik
Faktury montażu nie mam ale mam fakture zakupu klimatyzatora

monterod2002

2009-05-08, 20:27:16
Zaawansowany użytkownik
spectrum45 napisał(a):Faktury montażu nie mam ale mam fakture zakupu klimatyzatora
a masz jaki kolwiek rachunek od monterów i czy mogli go wystawić ??

spectrum45

2009-05-08, 21:12:52
Nowy użytkownik
od monterow mam tylko podbite w gwarancji ze zamontowali

tommatiz

2009-05-09, 08:51:16
Moderator
Ze strony prawnej jesteś troszkę ugotowany. Faktura na klimę ok ale brak faktury na montaż a co gorsze brak autoryzacji. Kombinuj się dogadać z monterami. Chwilowo tylko to Tobie zostaje a na przyszłość nauczka jak się strzec przed takimi sytuacjami. W razie coś dzwoń. Pzdr

spectrum45

2009-05-11, 22:22:10
Nowy użytkownik
witam

rozmawialem z infolinia samsung podali mi nr tel do przedstawiciela a on kazal sobie wyslac na maila skan gwarancji i faktury zakupu. Po sprawdzeniu tego maila wyslal do mnie na gwarancji nowa plytke. SERWIS SAMSUNGA jest super zadnych problemow

Teraz musze tylko wezwac monterow.
Pozdrawiam:

monterod2002

2009-05-12, 07:14:41
Zaawansowany użytkownik
czyli samsunga może nawet kucharz montować i podbić gwarancje na to wygląda Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
pozdrowionka

spectrum45

2009-05-12, 12:02:48
Nowy użytkownik
Nie powiedzieli mi że osoba montująca musi mieć do tego kwalifikacje i podbić swoją pieczontkę. Dane z pieczątki powiedzieli że są sprawdzane w celu sprawdzenia autentyczności zakładu montującego klimatyzacje
Wstecz 1 2 3 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa