WITAM MAM PROBLEM POSIADAM GOLFA MK4 2000R 115KM TDI MOJ PROBLEM JEST Z KOLEM KLIMY W KTORYM NA SRODKU JEST NAKRETKA KTORA SIE POLUZOWALA PROBOWALEM JA DOKRECIC LECZ OKRECA SIE JESLI WIECIE JAK TO ZABLOKOWAC ZEBY JA DOKRECIC BYM BYM WDZIECZNY POZDRAWIAM
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
ODKRECONA SROBA KOLA KLIMY
18 Odpowiedzi, 18774 Wyświetleń|
Podepnij 12V do sprężarki i sprzęgło zblokuje ci z kołem, wtedy dokręcisz.
Chyba że gwint masz zerwany to co innego.
PROBOWALEM NA ZALONCZONYM ZAPLONIE WLACZYC KLIME ZEBY SPRZEGLO ZABLOKOWALO ALE NIC Z TEGO A GWINT RACZEJ JEST OK BO GO WIDAC TYLKO SROBA OBRACA SIE ZE SZPILKOM
A JEZELI PODPIAC 12V TO POD TE WTYCZKE CO WYCHODZI KOLO KOLA??
czyli obraca się z wałem sprężarki a tarcza sprzęgła też? Jak trzymasz za tarcze i kręcąc Sróbą wał się obraca to masz zerwany klin albo go nie ma wcale.
zdejmij tarcze i zobaczysz sam. Pawel7777 napisał(a):A JEZELI PODPIAC 12V TO POD TE WTYCZKE CO WYCHODZI KOLO KOLA??Tak
TAK OBRACA SIE SROBA NAWET JAK TRZYMAM TARCZE ALE JESLI NIEMOGE NAWET ODKRECIC NAKRETKI TEZ TO NIE UDA SIE MI SCIAGNAC TARCZY
no to jest dobre pytanie: jak zablokować ......
i tak proste rozwiązanie ze padne zaraz .... wystarczy spiąć ze sobą koło i sprzęgło szczybcami typu "MORSY" i tak przy okazji uzyj nowej nakrędki z plastikowym zabezpieczeniem .... ps. moze tak mały miterami ??
czyli musza byc jaies otwory zeby je zaczepic i sa na sprzegle 3 tylko problem w tym ze sa od wewnatrz sasloniete i nieidzie nic tam wsadzic
A to samo tak się stało
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-05-10, 16:43:36 przez bodzio.)
Jaka to sprężarka
nie masz tam nic wsadzac .... wiesz jak działają kombinerki jak sie coś chwyta ?? tak samo robisz morsami, dociskasz tarcze sprzęgła do koła i zaczepiasz morsy o koło od strony elektromagnesu, zatrzaskujesz morsy i już masz zablokowany zabierak (przęgło) teraz w jedną ręke chwytasz morsy a w drugą klucz i dokręcasz .....
wsumie ja pod mache nie zagladam ale wczoraj zalaczylem klime i zaczeko cos piszczec podnioslem maske i zobaczylem ze jesli mam zalonczona klime to sprzeglo soe okreca i delikatnie trze o ta nakretke ktora jast wykrecona dosc mocno
Jak ślizga się na wale to klin kub frez zerwany, zależy jaki kompresor masz.
nie wiem jaki to kompresor bo niema nanim juz kartki z jakas informacja
W zeszlym tygodniu mialem taki przypadek w klienta w aucie cos mu sie trzaskalo i piszczalo. Zapewne masz kompresor sd7v16. U mnie okazalo sie ze na sprzegielku wieloklin sie wyrobil. Jak nie masz sciagacza, to dokladnie morsem zablokuj i odkrec, a jak masz dostep do grzechotki pneumatycznej to sadze ze nie bedziesz musiala nawet blokowac tylko tak pusci srubka!!! Masz srubke czy nakretke na klucz 14.
mam srubke na klucz 14
mam srubke na klucz 14
chlopaki zrobilem tak jak mi powiedzieliscie i jest ok dokrecilem ta nakretke tylko jak jutro do pracy dojade to ja wymienie na nowa pozdrawiam was
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY