Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Reduktor do azotu

46 Odpowiedzi, 53861 Wyświetleń
Wstecz 1 2

robert69

2009-05-09, 18:54:39
Nowy użytkownik
Witam.

Może taki reduktor -
http://allegro.pl/item623258468_reduktor...ml#gallery

Ma na skali do 60 bar.
  • Odpowiedz

byniom

2009-05-09, 19:01:03
Moderator
Ten jest do 30 . To że ma skalę do 60 to nie znaczy że taki będzie . W samochodzie na liczniku też masz 280 a czy tyle pojedziesz? Big Grin Tak na marginesie skoro niewiesz dokładnie po co jest kreska na manometrze to daj sobie spokój z reduktorem bo możesz zrobić sobie krzywdę.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

wogotto

2009-05-10, 11:15:08
Użytkownik
Stefanbud ja nie jestem pesimistom tylko red bulla nie pijam wole cos z pianka i zimne i nie podskakuje z butla bo sil niekiedy brakuje ale cos od kilku miesiecy ruszylo sie z tym azotem i moze jeszcze zaczniemy temat z kontrastem do nieszczelnosci i jego oddzialywaniem na oleje i czynniki to tez ciekawy temat wykozystywany w samochodach ale jak to sie ma do klimatyzatorow
  • Odpowiedz

bodzio

2009-05-10, 11:22:53
Zaawansowany użytkownik
Wiecie po co jest skala aż do 60 bar? Wystarczy pomyśleć lub przekroczyć 40 bar i będzie jasne.
  • Odpowiedz

wogotto

2009-05-10, 11:28:57
Użytkownik
Stefanbud napisal Witam

Nie dam złamać się Tobie, Ty pesymisto. Kupuje się butle 20L, typ lekki, moja ma atest do 200bar i biorę ją pod pachę i w podskokach lecę na dach. Oczywiście wcześniej pije RedBull big_smile
Ale ja nie pijam redbulla wole zimne,klarowne,w szklanecce,podane przez mila barmanke,z pianka na dwa palce.........
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-05-10, 11:38:53
Top użytkownik
bodzio napisał(a):Wiecie po co jest skala aż do 60 bar? Wystarczy pomyśleć lub przekroczyć 40 bar i będzie jasne.
Witam

Duży gwizd?

Każdy facet lubi jasne pełne, podane przez śliczną kelnerkę ale po pracy Big Grin marzycielu.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

wogotto

2009-05-10, 11:45:28
Użytkownik
Stefanbud ja nie fantazjuje ja mam to na codzien i to nie jeden raz dziennie ale zawsze przed posilkami poniewaz naczczo nie jem......
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-05-10, 14:10:19
Top użytkownik
wogotto napisał(a):Stefanbud ja nie fantazjuje ja mam to na codzien i to nie jeden raz dziennie ale zawsze przed posilkami poniewaz naczczo nie jem......
Witam

I pewnie nie jesz miodu, tylko żujesz pszczoły Big Grin .

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

senior

2009-05-15, 17:29:06
Zaawansowany użytkownik
no dobra, ma ktoś dobry namiar na takie reduktory co da się z nich wycisnąć te chociaż 30 bar w konkretnej cenie?
  • Odpowiedz

byniom

2009-05-15, 19:59:08
Moderator
Ja kupiłem przez allegro w firmie z krakowa jak chcesz to na GG się odezwij to ci podam namiar . Zależało mi na czasie i w 24 gdoziny miałem przesyłkę po telefonicznej rozmowie
  • Odpowiedz

gadget

2009-05-15, 21:11:52
Zaawansowany użytkownik
Dawno tu niebylem . Tak sobie ten watek poczytalem i dlaczego nienalezy wykonywac prob szczelnosci przy podlaczonej jednostce wewnetrznej ??? Bo wyprostuje nam rurki ? Klilka lat temu mialem przypadek ze rozerwalo trojnik w jednostce wewnetrznej ( oczywiscie w szajsungu ) zdajwe mi sie ze chyba nawet pisalem o tym na tym forum . Rozerwalo jak wlasciciel byl w pokoju , strach pomyslec co by bylo gdyby mial wlaczony klimatyzator w nocy i spal ... prawdopodobnie obudzil by sie u bram Piotra ...
  • Odpowiedz

bodzio

2009-05-17, 12:29:45
Zaawansowany użytkownik
senior napisał(a):no dobra, ma ktoś dobry namiar na takie reduktory co da się z nich wycisnąć te chociaż 30 bar w konkretnej cenie?
Firma "Konkurent" z Sosnowca, tam szybko kupisz i jak by co to każdą część do reduktora też tam dostaniesz.
  • Odpowiedz

barbie

2009-08-14, 20:08:24
Top użytkownik
przy takich cisnieniach jak proponujecie na proby do hypermarketu musi przyjechac cysterna z azotwm.nie widzialem aby fabryka klimatyzatorow lub agregatow wpuscila wiecej niz kilka barow azotu jesli jest dziura wyciek bedzie .
  • Odpowiedz

bodzio

2009-08-14, 20:58:18
Zaawansowany użytkownik
barbie napisał(a):przy takich cisnieniach jak proponujecie na proby do hypermarketu musi przyjechac cysterna z azotwm.nie widzialem aby fabryka klimatyzatorow lub agregatow wpuscila wiecej niz kilka barow azotu jesli jest dziura wyciek bedzie .
Tak, ale żeby go zlokalizować musi "syczeć" a do tego potrzebne dużo większe ciśnienie.
  • Odpowiedz

byniom

2009-08-15, 07:14:00
Moderator
Miałem wyciek w instalacji i przy napełnianiu azotem gdy miałem około 15 bar nic nie mogłem znaleźć a dopiero przy 20 zaczeło syczeć.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-08-15, 09:05:34
Moderator
Też miałem ostatnio wyciek i po napełnieniu 30 bar nic nie słyszałem, dopiero piana mi zaczęła lekko bomblować. Dwa te połączenia dają dobre rezultaty. Pzdr
  • Odpowiedz

byniom

2009-08-15, 10:50:49
Moderator
Zgadza się tylko ż eja najpierw sprawdzałem na gołe ucho Big Grin i dopiero jak przez papugę krzyknołem żeby mi zwiększyli ciśnienie to usłyszałem i pianka wtedy nie musiałem jechać Big Grin , zreszta miałem podejżenie na to miejsce bo tłuste było .
  • Odpowiedz

byniom

2009-08-15, 13:00:43
Moderator
Jasio zajmij się swoimi sprawami i mnie nie krytykuj . Nie jeździsz po mnie i nie poprawiasz , skoro słyszę gdzieś wyciek to chyba logiczne że jak zwiększe ciśnienie to będe słyszał lepiej.
  • Odpowiedz

byniom

2009-08-15, 15:38:42
Moderator
Nie wiesz jak tam było więc mnie nie pouczaj , to ja szukałem wycieku i chyba wiem dokładniej od ciebie . Skoro to cię tak męczy to pianką prykałem potem żeby zobaczyć jak duże jest pęknięcie.
  • Odpowiedz

barbie

2009-08-15, 18:19:56
Top użytkownik
material do przemyslenia dla treserow psow-jesli wyszkolicie psa w wykrywaniu freonu zarobicie krocie.
  • Odpowiedz

barbie

2009-08-15, 18:48:46
Top użytkownik
w zimie nietoperze spia,nie nadaja sie.
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa