myślę, że jak trochę energii już pochłoną te betony to straty powinny być stosunkowo małe
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
klimatyzator kanalowy w domku jednorodzinnym
6 Odpowiedzi, 5807 Wyświetleń|
no to fakt
Może nie tyle w posadzce jak na posadzce woda będzie się skraplała podczas chłodzenia.
Strop od dołu i od góry może się pokrywać kropelkami rosy
Witam
PatusX fizyki nie oszukasz, nas też nie. Punkt rosy - temperatura, w której suma ułamków molowych cieczy równowagowej do pary jest równa jeden. O punkcie rosy możemy mówić, że jest to temperatura, w której przy danym ciśnieniu gazu lub mieszaniny gazów rozpoczyna się proces skraplania. W przypadku pary wodnej w powietrzu jest to temperatura, w której para wodna zawarta w powietrzu staje się przesycona (przy zastanym ciśnieniu) i skrapla się lub resublimuje. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
jeżeli chcesz mieć kanał rostokątny to możesz zastsosować materiał Climaver, jest to wełna szklana odpowiednio prasowana poktyta z jednej strony aluminium folia a z drugiej materiałem tłumiącym lub również wełną, zaletą jest izolacja termiczna i akustyczna (wpisz w google BH- Res, albo zadzwoń), wg. mnie wilgoć w kanałach plus kurz może skutkować po jakims czasie nieciekawym i niezdrowym zapachem.
kanł z Climaver wykonuje się na budowie więc to jest dodatkowy plus, minus to taki, że trzeba mieć specjalne noże aby wykonać zakładki, można kombinowąć na inne sposoby - osobiście nie polecam już to ćwiczyłem. W bh res napewno podpowiedzą firmę z twojego rejony, która by ci mogła pomóc
może dwa kanały w centralnym miejscu domu i kanałami prostokątnymi rozprowadzić nawiew i wywiew w pomieszczeniach?? ocieplić lamelką i obudować kanały gipsem
dodam ze działa bo już tak robiłem tyle ze na centrali klimatyzacyjnej...
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
dodam ze działa bo już tak robiłem tyle ze na centrali klimatyzacyjnej...