WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH KOLEGÓW JESTEM NOWY NA TYM FORUM .OCZYWISCIE PRZYCHODZE Z PROBLEMEM MAM DO NAPRAWY MASZYNE DO PRACY W LESIE POSIADA KLIME PROBLEM POJAWIA SIE TAKI ,IŻ PO NAPELNIENIU UKŁADU, POJAWIA SIE SZRON NA STRONIE NISKIEGO CIŚNIENIA ZAZNACZAM ,ŻE NIE WIEM JAKA ILOŚĆ CZYNNIKA WCHODZI. USTAWIŁEM NA MANOMETRACH CIŚNIENIA ROBOCZE CZYLI NA NISKIM 1,8 BARA A NA WYSOKIM 16 BAR OK, 2KG CZYNNIKA 134a .BRAK EFEKTU CHŁODNICZEGO ,,PAROWNIK CIEPŁY'' MYŚLE NAD WYMIANĄ ZAWORU ROZPRĘŻNEGO ALE PROSZE NAPISAĆ CZY SIE NIE MYLE , GDYŻ CIĘŻKO O TAKI ZAWOR MOŻE KTOŚ MI POLECI KOGOŚ GDZIE MOGE ZAKUPIĆ I CZY MA KTOŚ INFORMACJE O TAKIEJ MASZYNIE . Z GÓRY DZIEKUJE I POZDRAWIAM
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
PROBLEM Z ,,WIELKĄ MASZYNĄ ''
8 Odpowiedzi, 6362 Wyświetleń|
Sprawdź czy nie masz gdzieś włożonych filtrów które oczyszczają powietrze zasysane do kabiny.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
WITAM NIE MA FILTRÓW TO JUŻ SPRAWDZIŁEM WSZYSTKO CZYSTE SKRAPLACZ PRZEDMUCHANY I PAROWNIK JAK NOWY
Witam, sprawdz jak możesz odkąd zaczyna szronić ssanie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-05-26, 21:38:13 przez ravv.)
Szroni od zaworu do kompresora bliżej zaworu ,ale 20 cm od zaworu w kierunku parownika jest jakby też zamarznienty ,zawór nie jest regulowany jest taki sam jak w samochodach ,,kostka'' filtr osuszacz i skraplacz jest u góry na dachu parownik na dole ,ziernik jest cały zalany .Myślałem iz może za mało czynnika lecz 2kg to chyba i tak dużo .Kompresor ,,seltek'' myśle że to tyle o tym układzie. Może ktoś robił takie cudo pozdrawiam .
waski2010 napisał(a):.Myślałem iz może za mało czynnika lecz 2kg to chyba i tak dużo.Może za dużo? Ciężko tak coś powiedzieć, obserwowałeś podczas nabijania co się działo z układem. Piszesz że szroni zaraz za zaworem więc dławi na nim.
jeśli wziernik jest cały zalany , to zawór blokuje
kiedyś taki odkręciłem od parownika jest tam taka mała dziurka przeczyściłem i działało jakieś 2 tygodnie, wymieniony filtr i zawór i lata do dzisiaj już 2 latka (klima była nieużywana ze 2 lata i się aluminium utleniło), ale najlepiej wymienić na nowy, co do gazu to ja bym dał na początek nie więcej niż 1kg (jeśli klima była nieużywana dłuższy czas to dobrze by było przeczyścić azotem
Witam maszyna ruszyla po kilku dniach lecz bez mojego udziału poprostu zadzwonił do mnie użytkownik i dziala prawpodobnie zablokował zawór dziękuje wszystkim za pomoc
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY