Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi

40 Odpowiedzi, 42500 Wyświetleń
Wstecz 1 2

Pawełek

2009-06-24, 06:05:30
Nowy użytkownik
tom17 napisał(a):
Pawełek napisał(a):Następny mądry się znalazł,"wymień zawór regulacyjny" to przecież kilka godzin.W tym czasie to można z pięc klimek nabic.Zresztą co to za zawór?gdzie go szukac?
dobrze że końcówki do nabijania są różne bo też pewnie miałbyś problem.
jeden, drugi klient przejedzie się na Tobie puści reklamę i będziesz wtedy liczył po 150. zresztą skoro potrafisz tylko obsłużyć automat to ci co się znają zarobią jak będą Ciebie poprawiać. Szkoda tylko klientów.

awax napisał(a):Jak to gdzie szukac?jest taki okrągły w złotym kolorze.
za dużo szczegółów. jeszcze go przypadkiem znajdzie Smile.
Bez obaw,samochodów z klimą jest coraz więcej,są jeszcze autobusy,traktory i oczywiście proste domowe klimatyzacje.Zanim stracę wszystkich Klientów to od Was się naucze dośc dużo.Zresztą klienci i tak będą wybierac tych co robią taniej.

Już znalazłem na tym forum gdzie szukac tego zaworu,ale nie zamierzam rozbierac sprężarki.Nie jestem głupi,roboty dużo a skasuję niewiele.To praca dla frajerów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-06-24, 06:07:43 przez Pawełek.)
  • Odpowiedz

awax

2009-06-24, 07:33:04
Top użytkownik
No cóż Koledzy Chłodnicy,wychowujmy takich "Pawełków"
Jakoś niewielu z nich pyta gdzie mogą się czegoś nauczyc,jedynie chcą wykorzystywac Waszą wiedzę i doświadczenie.Reszta to allegro i praca w przerwach pomiędzy zasiłkiem dla bezrobotnych.
Szukałem na tym forum zapytań o zatrudnienie,nie znalazłem żadnego.Sami Biznesmeni,i te profesjonalne pytania.
Nigdy nie będzie normalnie dopóki znajda się doradcy dla amatorów.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Pawełek

2009-06-24, 07:37:35
Nowy użytkownik
Ty awax nie bądż taKI cwaniak,tworzysz sobie jakieś stowarzyszenia i pewnie niezłą kaskę na tym robisz.
Nie chcesz to nie doradzaj,zawsze znajdą się jacyś frajerzy co mi za darmo powiedzą co mam robic.A na te wszystkie wasze papierki i certyfikaty to ja szybciej zarobię niż wy.Tam nie muszę znac się na klimatyzacji,wystarczy,że zapłacę za kurs i egzamin.
  • Odpowiedz

awax

2009-06-24, 07:42:34
Top użytkownik
Po co ja mam kogokolwiek do czegoś przekonywac? Pawełek chyba zrobił to lepiej ode mnie.
Teraz pewnie założy nam konkurencyjną do Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji organizację.Proponuję nazwę Krajowe Centrum Nabijania Klimy "Pasożytek"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-06-24, 07:53:10 przez awax.)
  • Odpowiedz

ryba77

2009-06-24, 09:35:06
Nowy użytkownik
U mnie w mieście są same takie Pawełki i jest to PLAGA!!!! Potrafią nabić klientowi tylko układ i sobie kieszeń. Zero wiedzy na temat prostych układów chłodniczych. Dzięki życzliwym kolegą z forum (największe podziękowania dla Tom17) mam rozwiązany problem a wystarczyła mi podstawowa wiedza z termodynamiki i elektrotechniki ale dla niektórych przyswojenie podstaw to za dużo i lepiej nabijać.
  • Odpowiedz

awax

2009-06-24, 10:24:39
Top użytkownik
No cóż ,właściciele aut nie wiedza w czyje ręce oddają Swoje Skarby,a żaden "Pawełek" nie przyzna się do tego,ze nie ma zielonego pojęcia o autoklimatyzacji.
Po prostu nabija kolejnych Klientów w butelkę wyrabiając jednocześnie opinię o naszym branżowym środowisku.Dlatego tak ważna jest certyfikacja ,która w jakimś stopniu taki przestępczy proceder ukróci.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-06-24, 19:19:05
Moderator
Następny mądry się znalazł,"wymień zawór regulacyjny" to przecież kilka godzin.W tym czasie to można z pięc klimek nabic.Zresztą co to za zawór?gdzie go szukac?

no własnie chyba jestes "nabijacz" a twoja wiedza jest znikoma
zawor znajduje sie w bagaznikuSmileSmileSmile a wymienia sie go w godzine
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-06-24, 19:19:58 przez radekklimat.)
  • Odpowiedz

mt

2009-06-24, 20:55:09
Użytkownik
Mnie to zajmuje jakiś czas _Pawelek_poradzi sobie w 15 minutek, wyjecie zaworu zaworu z kufra (bagaznika) to tylko sekundy ale czy powietrze zostanie w zapasie!!!
  • Odpowiedz

mt

2009-06-24, 21:01:14
Użytkownik
PAWEŁEK jednak potwierdzasz regułę, jeżeli wiesz o czym mówię.
  • Odpowiedz

PYTON

2009-06-24, 21:46:00
Nowy użytkownik
Witam.
Sory ,że się wtrące ,ale sprawa wygląda tak że dobry chłodziarz jest w stanie wymienić sobie nawet głowicę w aucie nie mówiąc o podstawowych naprawach.
Psełdo serwisant klimatyzacji który w tym sezonie kupił automat bo mu przectawiciel wcisna nawet nie wie dlaczego ta klimatyzacja chłodzi i z tąd takie problemy na tym forum.(my tylko nabijamy a naprawia kto inny).
Szybka i łatwa kasa bo automat zrobi wszysko za nas - do czasu.
Pozdrawiam wszystkich nabijaczy.
  • Odpowiedz

Pawełek

2009-06-25, 08:23:14
Nowy użytkownik
seniorbiovital napisał(a):
Pawełek napisał(a):Ty awax nie bądż taKI cwaniak,tworzysz sobie jakieś stowarzyszenia i pewnie niezłą kaskę na tym robisz.
Nie chcesz to nie doradzaj,zawsze znajdą się jacyś frajerzy co mi za darmo powiedzą co mam robic.A na te wszystkie wasze papierki i certyfikaty to ja szybciej zarobię niż wy.Tam nie muszę znac się na klimatyzacji,wystarczy,że zapłacę za kurs i egzamin.
jesteś dla mnie nikim pawełku, po prostu frajerem
Frajerami to wy jesteście bo nie dość,że odbieram wam klientów i kaskę to jeszcze zawsze znajdzie się jakiś,który za friko mi powie co mam zrobić.
Ja wybieram się w sierpniu do Grecji,a Wy frajerzy ciułajcie na te swoje podatki,ZUS y,certyfikaty itd.
Miłego wypoczynku
  • Odpowiedz

tom17

2009-06-25, 09:20:46
Użytkownik
weź maszynę do Grecji to dorobisz sobie
  • Odpowiedz

Pawełek

2009-06-25, 12:21:23
Nowy użytkownik
tom17 napisał(a):weź maszynę do Grecji to dorobisz sobie
Tam się tak nie da,zaraz by skontrolowali.
Na szczęście wystarczająco zarobię w Polsce,do tego zasiłek dla bezrobotnych.
  • Odpowiedz

awax

2009-06-25, 12:45:37
Top użytkownik
Jacyś nienormalni?czepiają się.
Powinni od nas się uczyć co to jest "wolny rynek"
  • Odpowiedz

adri

2009-07-01, 22:10:18
Nowy użytkownik
Problem rozwiązany-przycinał się zawór rozprężny,wymienili na nowy i klima mrozi jak dawniej.
A tak pozatym to szkoda że taki "PAWEŁEK" wskoczył w mój temat,narobił tylko zamieszania i zamętu.

Dzieki za rady pozdrawiam adri.

P.S. Następnym razem gdy będę potrzebował pomocy to zwrócę sie do Was ,tu jest bardzo wesoło i padają bardzo kompetentne wypowiedżi.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-07-01, 22:11:04 przez adri.)
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa