Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

co wybrac? MCQUAY 7.9 kw a LG K24 AH

6 Odpowiedzi, 4781 Wyświetleń

kowal

2009-07-02, 15:29:16
Nowy użytkownik
szukam pomocy w wyborze pomiędzy MCQUAY M5CM028ER podwieszany czy LG K24AH , klima będzie w sklepie .czy może poszukac czegoś innego, jeszcze jedno na co zwracac uwagę przy wuborze jesli chodzi o oszczędnośc zużycia prądu.
dzięki za odpo.
  • Odpowiedz

byniom

2009-07-02, 17:02:49
Moderator
Jeżeli zależy ci na oszczednej pracy to powinieneś kupić klimatyzator ze sprężarką inverterową ale one sa droższe i musisz się zastanowić czy ci się takie coś zwróci
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2009-07-02, 17:36:48
Użytkownik
k24ah ma moc tylko 6,4kW wiec duzo mniej niz Mcquay.... najpierw to musisz miec dobrane konkretne urządzenie(moc urządzenia)
  • Odpowiedz

dominik486

2009-07-14, 05:43:36
Zaawansowany użytkownik
Witam!
Gdybym sam miał wybierać spośród tych dwóch klimatyzatorów, nawet bym się nie zastanawiał.
Zraziłem się już parę razy do lg, chyba chinczycy zawsze cos przeoczą w montażu.
A do MCQUAY mam szacunek, ponieważ do tej pory spisują się lepiej, może dlatego ze znam je mniej.Smile
Wogóle jeżeli ktoś chce naprawdę fajny klimatyzator, ale za to cena nie jest juz taka niska jak przy innych najtanszych to zapraszam na prv. Nie bedziemy reklamowac na forum...
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-07-14, 19:56:07
Zaawansowany użytkownik
Drogi jasiu klimatyzacja to nie tylko czytanie katalogów i książek ale też praktyka której u ciebie brak .
A co do klimy to ja osobiście wolałbym MCQUAY niż LG .
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2009-07-15, 15:16:59
Użytkownik
a ja bym wybrał LG.. McQuay to dla mnie lipa:/ jedyne co mają dobre te urządzenia to dobre rozwiązania ułatwiające serwisowanie jednostki wew w ścienniakach i nic poza tym
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa