Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Czujnik temperatury klimatyzacji.

6 Odpowiedzi, 6455 Wyświetleń

sebotrucker

2009-07-02, 11:34:48
Użytkownik
Witam padł mi czujnik temp. klimatyzacji w MANie F90 czujnik jest jeszcze starego typu był w nim gaz który pod wpływem ciepła rozszeżał się i właczał przycisk w pokrętle od nadmuchu klimy. Jednak urwała mi się ta rurka i ze srodka wyleciał cały gaz czy można gdzieś dostać taki czujnik? Czy da rade to przerobić i założyć elektroniczny , zna ktoś wartości przy jakich powinien ten czujnik właczać klime a przy jakich wyłączać? Z góry dzięki za pomoc Smile
Foty:
URL=http://img39.imageshack.us/i/img3042x.jpg/][Obrazek: img3042x.jpg][/url][Obrazek: w2048.png]
[Obrazek: img3043e.jpg][Obrazek: w2048.png]
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-07-02, 13:23:57
Moderator
typ lodowkowy tylko na dodatnie zakresy temperatur ewentualnie sa takie uniwersalne w zakresie +- 30 stopni
  • Odpowiedz

sebotrucker

2009-07-02, 15:10:00
Użytkownik
czyli kolego może być od lodówki bo znalazłem w sklepie z lodówkami za 50 zł
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-07-02, 20:36:33
Moderator
nie moze byc od lodowki(chyba ze bez zamrazalnika) boma inne zakresy temperatur a ty potrzebujesz z dodatnia regulacja, poszukaj na allegro napewno znajdziesz
  • Odpowiedz

sebotrucker

2009-07-02, 21:22:42
Użytkownik
Dzięki kolego Radekklimat ale powiedz mi jaki ma mieć zakres włączania klimatyzacji w stpniach celsjusza bo jutro jade do sklepu z lodówkami żebym wiedział jaki wziąść.
Jaka jest fachowa nazwa tego czujnika?
Z góry dzięki za wszystko kolego bo myślałem, już że nigdzie tego nie znajdęSmile
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-07-03, 05:41:52
Moderator
wez sobie ten na wzor na nim masz tam jakies symbole a zakres to jak jest to do ustawiania temperatury w kabinie to w granicach od 0 do 30 lub od 10 do 30 stopni
zrob zdjecie temu pokretłu bo nie wiem od czego to moge sie tylko domyslac
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa