Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

jaka klima na pokoj 15m2

7 Odpowiedzi, 7909 Wyświetleń

jar0

2009-07-06, 18:00:40
Nowy użytkownik
czy wystarczy kima 9000 Btu ? na forum wyczytalem ze jeden 1000 Btu powinien byc na 1m2 czyli musialbym minimum miec klime 15000 Btu?

Sprawa wyglada tak ze mam w mieszkaniu Ravansona MSW09-9CREN (zalozone w mieszkaniu ktore kupilem) ale nagle przestalo grzac i chlodzic dmucha sobie tylko normalnym powietrzem (wczesniej bylo OK), co moze byc przyczyna? czy wolac serwis? aha a na wyswietlaczu pokazuje mi jakies E4 lyb E5, zalezy ile czasu jest wlaczony klimatyzator
  • Odpowiedz

majki

2009-07-06, 18:18:49
Użytkownik
kolego masz wyciek czynnika lub uszkodzoną czujke temperatury
  • Odpowiedz

majki

2009-07-06, 18:22:59
Użytkownik
ja z Rawensonem miałem do czynienia po raz pierwszy i naprawde odradzam taki sprzęt jest to kibel jakich mało,no ale darowanemu koniowi wiadomo...pozdrawiam
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-07-06, 20:12:07
Zaawansowany użytkownik
jar0 napisał(a):czy wystarczy kima 9000 Btu ? na forum wyczytalem ze jeden 1000 Btu powinien byc na 1m2 czyli musialbym minimum miec klime 15000 Btu?

Sprawa wyglada tak ze mam w mieszkaniu Ravansona MSW09-9CREN (zalozone w mieszkaniu ktore kupilem) ale nagle przestalo grzac i chlodzic dmucha sobie tylko normalnym powietrzem (wczesniej bylo OK), co moze byc przyczyna? czy wolac serwis? aha a na wyswietlaczu pokazuje mi jakies E4 lyb E5, zalezy ile czasu jest wlaczony klimatyzator
9000 Btu powinno starczyć . wezwij serwis może uda im się zreanimować to cudo.
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

jar0

2009-07-06, 22:35:55
Nowy użytkownik
oki dzieki za odpowiedzi i podpowiedzi, wezwe serwis zobaczymy co powiedza i ile by mialo mnie to kosztowac, a jak cos to wywale to w p..... i bedzie po problemie, a poniewaz przyzwyczailem sie juz do klimy to kupie co innego. W castoramie widzialem jakies air force 18000btu za 1600zl
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-07-07, 22:24:21
Zaawansowany użytkownik
Zastanów się zanim kupisz . Na ten pokój nie potrzebna ci taka duża klima (tobie wystarczy 2,5kW ). Nie pakuj się w drugie badziewie . Proponuje ci kup inwerterową bynajmniej tańsza będzie w eksplaatacji.
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-07-08, 06:33:18
Top użytkownik
Witam

9000BTU to jest odpowiednik urządzeń oznaczanych jako 2,5kW (w urządzeniach konwencjonalnych około 2,6kW mocy chłodniczej). W Twoim przypadku powinno wystarczyć na pomieszczenie wielkości 20-25m2. Popieram zdanie kolegi Monterod2002, jeżeli zmieniać to na lepsze. Dobierając urządzenie nowe zainteresowałbym się Inwerterem 7000BTU którego wydajność zaczyna się od 0,5-2,7kW i to w zupełności starczy na 15m2 pokoju a nawet sypialni Smile .

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa