Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Nierowna praca silnika przy załaczaniu sie sprezarki

3 Odpowiedzi, 3713 Wyświetleń

roger

2009-07-12, 17:58:19
Nowy użytkownik
W HONDA ACCORD 2.0 2003r ostatnio doładowałem gazu do klimatyzacji i pojawiły mi sie jakies dziwne odgłosy gdzies spod maski niewiem dokładnie skad bo wystepowalo to podczas jazdy i właczonej klimatyzacji(cos w rodzaju trzeszczenia-zgrzytania)Po dwoch dniach odgłosy ustapily lecz nieraz na malych obrotach wyczuwalna jest nierowna praca silnika az zadrży auto a spod maski słychac odgłos dosc głosnego terkotania a dzieje sie to przy załaczaniu sprezarki.Przy tym wszystkim klimatyzacja chłodzi bardzo dobrze.Prosze o pomoc co moze byc przyczyna.DZIEKI
  • Odpowiedz

piros

2009-07-12, 18:09:07
Nowy użytkownik
Napisz dlaczego trzeba było doładowac klimę.
Jeśli robiłeś to u jakiegoś gumiarza to może np. przeładował układ i sprężarka nie wyrabia .
A ten co nabijał to co powiedział?
  • Odpowiedz

roger

2009-07-13, 17:39:46
Nowy użytkownik
no chyba był to gumiarz bo powiedzial mi ze jest za małe cisnienie w układzie klimatyzacji i ja dobił, najprawdopodobniej masz racje ze przesadzil.Tylko teraz mnie interesuje czy to kilkudniowe wysokie cisnienie moze miec wplyw na dalsze prawidlowe dzialanie sprezarki, po ustawieniu juz odpowiedniego cisnienia.DZIEKI ZA ODPOWIEDZ.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa