Witam.Ostatnio pogoda plata rozne figle jezdzac po serwisach bardzo czesto uszkodzeniu ulega elektronika i to przy bardzo dobrych zabezpieczeniach instalacji elektrycznych czy ma moze ktos doswiadczenie jak dodatkowo mozna zabezpieczyc urzdzenie jak i zwyklego splita jak i agregaty wody lodowej dokladnie chodzi mi o elektronike,sterowniki,itp
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Zabezpieczenia przed wyladowaniami atmosferycznymi
13 Odpowiedzi, 9720 Wyświetleń|
Jasio jak juz napisalem przy bardzo dobrym zabezpieczeniu instalacji elektrycznej nie jest to domek czy sklepik i nie robil tego jakis tam elektryk pisze o klimatyzatorach w szpitalach czy serwerowniach gdzie nie ma mowy o pomylkach czy niedociagnieciach a koszty to zostaw dla siebie bo jak spali sie sterownik a nie ma takowego na podmiane to czas wylaczenia takich urzadzen jest zzzzzzzzzznacznie przewyzszajacy te twoje smieszne wyliczenia jak i sam zakup takiej elektroniki
Jasio przestan ......prosze .......
Czy ty jestes z fioletowej planety czytaj prosze......czy ma moze ktos doswiadczenie jak dodatkowo mozna zabezpieczyc urzdzenie jak i zwyklego splita jak i agregaty wody lodowej dokladnie chodzi mi o elektronike,sterowniki,itp.....i nie pisz mi co ma tylko mi odpowiedz na to pytanie jezeli masz doswiadczenie jak nie ....to pisz bloga o dziecinstwie i wypadkach w tym okresie a gitary nie zawracaj
Przestańmy nabijać jemu posty.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
Pytanie dalej aktualne
SPIERDALAJ
Jasieńku pięknie piszesz ale po co mam komuś całą instalacje co koszt przewyższa koszt czasami klimy . A ja montyjąc klime nie będe zabezpieczał instalacje to jest w kwesti inwestora .
Generalnie splity mają zabezpieczenie poprzez warystory które palą się przy przepięciu wraz z bezpiecznikiem . Koszt takiego warystora jest niewielki wystarczy przelutować na nowy . Niestety wielu monterów wymienia niepotrzebnie całe płytki . pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
Jasio napisał(a):a jak ja wiem to co mam zmniejszyć ceny do ich stopnia .monterod2002 napisał(a):Jasieńku pięknie piszesz ale po co mam komuś całą instalacje co koszt przewyższa koszt czasami klimy . A ja montyjąc klime nie będe zabezpieczał instalacje to jest w kwesti inwestora .Dlatego w umowie na montaż należy szczegółowo określić zakres robót. Można też zawrzeć paragraf informujący, że konieczność zabezpieczenia przepięciowego leży po stronie klienta.
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
za montaż nie zmienie ale za serwis jak wymieniam warystorka a inni całą płytke za parę stów to jestem konkuręcyjny i to cholernie .
pozdrowionka
i dlatgo ja naprawie np za 200 a henio za 600 i ja na tym lepiej wyjde
Witam
STOP Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
Jasio spierdalaj.Pytanie dalej aktualne.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY