Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wyciek oleju z czynnikiem w Astrze II 1.6 16V

4 Odpowiedzi, 6287 Wyświetleń

Szikaka

2008-10-20, 12:43:37
Nowy użytkownik
Witam.
Mam taką sytuacje w swojej Asterce II 1.6 16V : najprawdopodobniej cieknie z klimy olej razem z czynnikiem do środka kabiny pod dywaniki pasazera i kierowcy. Po dywanikami mam taka tłustą zieloną ciesz, która się pieni po nacisnięciu dywanika. Dodatkowo po włączeniu klimy i naciśnięciu pedału gazu zaczyna lekko wyć, po zwolnieniu pedału gazu przestaje wyć. Czy to może byc faktycznie to (olej + czynnik)? Dlaczego przy dodawaniu gazu klima zaczyna cicho wyć ? Ile ewentualnie kosztowałaby mnie ta naprawa? Płyn chłodzący na pewno nie bo nie ubywa, filterek przeciwpyłkowy suchutki i czysty.
  • Odpowiedz

Szikaka

2009-04-02, 11:54:23
Nowy użytkownik
Witam, w jaki sposób mogę sprawdzić i ewentualnie przetkać otwór odprowadzający wodę z klimy na zewnątrz w Astrze G 2003r ?
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2009-07-30, 18:17:35
Top użytkownik
????????????????????????.To ile masz tego gazu jak dziurawy parownik?
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-07-30, 18:35:38
Moderator
gazu sie nie uzupełnia tylko napełnia tyle ile trzeba od podstaw to po pierwsze primo
po drugie, primo jak przepychał odprowadzenie skroplin to czym, bo to trzeba siły i czegos twardego i ostrego zeby parownik przebic natomiast sam krociec nie jest bezposrednio pod parownikiem
po trzecie ,primo-ultimo szczelnosc sprawdza sie azotem a nie maszynkami do obsługi klimy
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa